icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
22. april - 14:38
Mer informasjon og alle saker om koronasituasjonen fra kommunen finner du her:
Du er her:   Hjem   ›   Tjenester   ›   Næringsliv   ›   Aktuelt om næring
serum
  

Bli med på en spennende møteplass!

NMBU i samarbeid med mange partnere er ute med ny stor satsing på innovatører. Den 15. november arrangeres SERUM-konferansen, årets happening for næringsliv og gründere, forskere og idèhavere, studenter og investorer.

- Entreprenørskap kan læres, sier Silje Katinka Jansen, seniorrådgiver ved NMBU og koordinator for SERUM-konferansen.- Det handler om evnen til å se nye muligheter, til å samarbeide med andre og til å planlegge og å gjennomføre aktiviteter.

 – Vi skal utvikle personlige ferdigheter og et tankesett for entreprenørskap gjennom praktiske workshops og gruppearbeid ledet av profesjonelle fascilitatorer, forteller hun.

Enkle verktøy for konflikthåndtering, møteledelse og prosesser, samt forretningsmodellering, kundeundersøkelser, markedsføring og praktisk presentasjonsteknikk er temaer konferansedeltakerne får med seg.

Det er også mulighet til å møte investorer og løse konkrete problemstillinger for næringslivet.
 

serum[1].pngStor satsing
SERUM konferansen arrangeres i et samarbeid mellom NMBU, Innovasjon Norge og 30 andre partnere i Akershus og Østfold.  – Vi er mange som ønsker å sette entreprenørskap på kartet, forteller Jansen. – Vår region har gode forutsetninger for å lykkes med å få fram gode innovatører.

Ås har en felles satsing for å skape innovasjoner og kommersialiseringer fra forskningen gjennom Innovasjonssenter CAMPUS ÅS AS.  

Målet med Innovasjonssenteret er å bidra til etablering av nytt næringsliv og styrking og utvikling av eksisterende næringsliv.

 - Alle som er interessert i innovasjon og kommersialisering, har idéer, ønsker samarbeid og eller å få faglig støtte i arbeidet med nyskaping er velkomne, interne så vel som eksterne aktører, sier Jansen.

 

Prisdryss
På SERUM-konferansen skal det også deles ut priser til beste gründer og til beste innovative bedrift i Østfold og Follo. I tillegg hedrer Nortura og McDonalds den løsningen som har størst potensial for å utvikle verdikjeden for mat og landbruksprodukter i en bærekraftig retning med SERUM Bærekraft pris.