icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Illustrasjon fra FHI
Illustrasjon fra FHI
  

Koronavaksinering i Ås kommune

Oppdatert med ny informasjon 20. januar

Ås kommune er i gang med å vaksinere innbyggere mot covid-19 (koronavirus). Informasjon om arbeidet vil bli løpende oppdatert på denne nettsiden. 

Status for vaksinering i Ås

Ås kommune mottar 40 doser med vaksiner uke 1, uke 2 og uke 3. Det er beboere ved sykehjem som prioriteres først (ca. 120 pasienter). Vaksineringen startet opp tirsdag 5. januar ved Moer sykehjem og Moertunet.

I tråd med den nasjonale prioriteringsrekkefølgen legges det opp til at helsepersonell vaksineres samtidig som beboere. 20% av vaksinedosene vi mottar i ukene fremover gis derfor til helsepersonell.

Kommunen antar at vi vil få vaksinedoser slik at vi kan starte opp vaksineringen av innbyggere fra 85 år og oppover i uke 4 eller uke 5 (ca 330 personer). Vi åpner for timebestilling for denne gruppen i uke 4.

Bestille time for vaksinering - innbyggere over 85 år

Fra mandag 25. januar åpner vi for timebestilling for alle innbyggere i Ås over 85 år. Det er foreløpig kun innbyggere over 85 år som skal bestille time. 

Alle over 85 år har fått brev til sin folkeregistrerte adresse med informasjon om hvordan man bestiller time for vaksinering. Man kan velge å ringe timebestillingstelefonen, eller registrere seg elektronisk via ReMin (lenke vil bli lagt ut når alt er klart for registrering). De som har registrert mobiltelefonnummer mottar en SMS med informasjon om timebestilling, inkludert lenke til elektronisk bestilling. De som ikke har registrert mobiltelefonnummer vil bli oppringt av kommunen.

Vi oppfordrer alle som har kontakt med personer i denne aldersgruppen om å spørre om de har fått tilbud om vaksine, og være behjelpelige med å bistå med timebestilling. Det er også mulig å ringe koronatelefonen for å få mer informasjon om vaksineringen.


Bestille time for vaksinering på telefon

Før du ringer, ha personnummer tilgjengelig.

Telefonnummer 959 39 677
Ordinære åpningstider: Mandag - fredag kl. 9-12 og 13-14.30

Vi opplever at det er mest kø på telefonen i tidsrommet 9-12.

Vaksine er gratis og frivillig.

Har du andre spørsmål om korona kan du ringe kommunens koronatelefon. (NB - du kan ikke bestille time for testing eller vaksinering hos koronatelefonen)

Bestille time for vaksinering elektronisk

Lenke til elektronisk registrering blir lagt ut mandag 25. januar.
 

Prioriterte grupper

I starten vil det ikke være nok vaksine til alle som anbefales koronavaksine. Basert på råd fra Folkehelseinstituttet har Regjeringen gitt følgende prioritering, med de øverste prioriterte først:

Se prioriteringsrekkefølgen på FHIs nettsider

Vi følger den anbefalte prioriteringen som er gitt av sentrale helsemyndigheter.

Informasjon til innbyggere

Alle innbyggere i Ås mottok en SMS av kommunen med generell informasjon den 31. desember. Dersom du mottok SMS men ikke bor i Ås, eller bor i Ås men ikke mottok SMS, kan du selv kontrollere og endre din oppføring for SMS varsel fra kommunen.

Kommunen informerer fortøpende på egne hjemmesider om arbeidet, i tillegg til kommunens Facebookside og kommunens app for pushvarlsing til smarttelefon samt annonse i lokalavisen (på papir og digitalt).

Særlig viktige beskjeder sendes også som SMS.

Vi informerer bredt når de ulike gruppene skal bestille time, slik at du vet når det er din tur.

Når og hvordan får jeg beskjed om vaksinering

Kommunen eller fastlegen din kontakter deg dersom du er prioritert for tilbud om vaksinasjon. Det er foreløpig ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på venteliste.

Vi er i gang  med vaksinering av den første gruppen, som består av beboere ved omsorgsboliger, sykehjem og de over 85 år. Denne fasen administreres i sin helhet av kommunen.

I andre fase vil også fastlegene i Ås vaksinere sine pasienter. Det planlegges for at helsepersonell, sårbare grupper og de over 65 år skal vaksineres i denne fasen. I tredje fase vil alle over 18 få tilbud. De aller fleste skal vaksineres ved vaksinasjonssenteret i Ås sentrum.

Når det nærmer seg tiden for at den gruppen du tilhører skal skal få tilbud om vaksine, vil du få informasjon om hvordan du registrerer deg.

Bor du i Ås men har fastlege i en annen kommune, vil du få tilbud om vaksine fra fastlegen din. Hvis ikke får du et tilbud fra Ås kommune.

Bestille time

Innbyggere i Ås kan bestille time for vaksinering elektronisk eller på telefon.

Lenke til timebestilling og telefonnummer vil bli lagt ut på kommunens nettsider når dette er klart. Til å begynne med vil det kun være den gruppen som står for tur i henhold til den nasjonale prioriteringen, som kan bestille time.

Det vil bli bredt informert om når det åpnes for at de ulike gruppene kan begynne å bestille time for vaksinering.

Vaksineringssenter

Kommunen etablerer et vaksineringssenter på Åsgård skole, i tilknytning til testsenteret. Det kartlegges behov for utbedringer av både uteområder og de innvendige lokalene.

Vi vil være klare for å motta personer til vaksinering i vaksineringssenteret innen uke 4.

Om vaksinen

Koronavaksine og vaksinasjon er gratis og frivillig.

Koronavaksinen gis med sprøyte i overarmen, og vaksinen skal gis to ganger med noen ukers mellomrom.

Det er satt inn store ressurser for å utvikle gode vaksiner mot det nye koronaviruset. Det er flere vaksiner under utvikling.

Mer informasjon om vaksinering (informasjonsark fra FHI)

Organisering

Det er etablert en vaksinergruppe som følger opp de føringene som gis fra sentrale helsemyndigheter (Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet FHI). Fylkesmannen i Oslo og Viken koordinerer arbeidet mellom kommunene og sentrale helsemyndigheter.

Verktøy og systemer

Ås kommune skal bruke systemet SYSVAK i vaksineringsarbeidet. SYSVAK er et nasjonalt vaksinasjonsregister som brukes for å holde oversikt over vaksinasjonsstatus for den enkelte og over vaksinasjonsdekningen i landet.

Ås kommune skal bruke systemet ReMin for å ta i mot timebestillinger elektronisk. Systemet brukes av kommunen allerede i dag, som verktøy ved smittesporing.

Informasjon på flere språk

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her