Illustrasjon med 17. mai flagg og hipp, hipp hurra!

17. mai i Ås kommune - redigerte opptak

Også i år har vi feiret 17. mai hjemme. Kommunen har filmet noe av det som har skjedd i løpet av dagen i Ås kommune, og du kan se dette når det passer for deg.

17. mai time for time

Når vi ikke kan møtes som vanlig, legger vi til rette for lokal 17. maistemning inne i de tusen Ås-hjem!

Redigert opptak fra markeringen ved minnesteinen ved Åsgård/Ås kulturskole i Ås sentrum:

Studentenes tale. Leder av Studentsamfunnet Hedda Mejlænder-Larsen taler fra Aud Max:

Konsert fra Ås: Med Ås-vokalist Harriet Müller-Tyl, pianist Espen Hermansen og de lokale korene Skrattvatten, Våises og Ås Gospelkor:

Markering ved Falsenstøtten. Markering ved Falsenstøtten på NMBU:

Andre ting som skjer

Kl. 9.30: Gudstjeneste i Ås kirke: Plass til 20 stk per gudstjeneste (påmelding her: www.kirkeneias.no)

Kl 12.00: Salutt fra Oscarsborg Festning

Kl. 12.30: Gudstjeneste i Kroer kirke: Plass til 20 stk per gudstjeneste (påmelding her: www.kirkeneias.no)

Kl. 17:40: Ås går i nasjonalt 17. mai tog i Minecraft på Norges største Minecraft-server Skogliv. Har du Minecraft på PC, mobil eller nettbrett kan du logge deg på og bli med inn! Mer om hvordan du deltar her: Skogliv.no - hvordan bli med

Husk dette når du er ute

Arrangementer er forbudt. Det betyr at du ikke kan samles med andre utenfor hjemmet, det gjelder både på offentlig sted og i leid lokale.

Møter du kjente ute er det så klart lov å hilse (og si hurra!). Men husk god avstand, helst to meter eller mer. Last gjerne ned Smittestopp-appen fra FHI til din smarttelefon.

Foto fra en hage med dekket bord og antibac
Foto: Ås kommune/Hilde Fougner

Regler og anbefalinger for feiringen hjemme

Kommunen mottar en del henvendelser om hva som er mulig å gjennomføre av sosiale sammenkomster i forbindelse med 17. mai. Tiltakene som gjelder i år, ligner mye på de som gjaldt i fjor.

For deg som skal feire hjemme, gjelder følgende regler:

• Du bør handle i lokale butikker og varehus, send en person fra familien for å handle og husk munnbind
  • I hjemmet og hager/bakgårder kan du ha inntil 5 gjester i tillegg til de som allerede bor i husstanden*
  • Antallet kontakter gjennom en uke bør ikke overstige ti personer.
  • Husk at alle må være friske, det må være mulig å holde 1 meter avstand til de som ikke bor sammen.
  • Ha god hygiene med vask/spriting av hender og overflater flere tar på.
  • Det er best å møtes ute.

*Følgende grupper blir heretter definert som "beskyttet", og får lettelser i blant annet private sammenhenger:

• Personer som er fullvaksinert.
  • Personer som har fått én dose, og det har gått 3 til 15 uker etter de fikk dosen. De må ha oppholdt seg i Norge de siste ti dagene.
  • Personer som har gjennomgått covid-19-sykdom de siste seks månedene.

javielskerås_intranett
Bruk #javielskerås for å dele litt 17. mai stemning fra vår kommune! Foto: Ås kommune/Tone Vik.

Del ditt bilde med oss #javielskerås

I år som i fjor kan du som har en åpen profil på Instagram dele øyeblikk med oss både før og under selve dagen ved å bruke #javielskerås.

I fjor fikk vi inn mange flotte bidrag fra næringslivet, studenter, skoler, kulturlivet og privatpersoner.

Ta en titt på #javielskerås på Instagram

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish