icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Ordfører Ola Nordal på åpningen av Fremtidens Ås i Ås kulturhus
  

Åpnet utstilling om "Fremtidens Ås"

Se fremtidens Ås gjennom arkitetstudenters øyne i Ås kulturhus! Utstillingen står til 18. desember.

Illustrasjonsbilde, Fremtidens Ås, en utstilling av studenter ved Grunnkurs Urbanisme på Arkitektur og Designhøyskolen i Oslo (AHO)

60 arkitektstudenter fra Arkitekthøgskolen i Oslo (AHO) har kommet med ulike innspill til hvordan Ås kan planlegge befolkningsveksten. De har jobbet et helt semester med ulike problemstillinger knyttet til dette, og resultatet kan du nå se i en utstilling i kommunestyresalen i Ås kulturhus.

Utstillingen står fram til 18. desember, og er åpen:
10-18 fredag til søndag
11-18 på mandag 18.desember

Andreas Kalstveit, universitetslektor ved Institutt for urbanisme og landskap ved AHO, åpnet utstillingen med å skryte av studentenes arbeidsinnsats i perioden:
– Dere har jobbet mye med dette, og det går historier om studenter som har blitt vekket av vakter i høgskolens lokaler etter stengetid, kunne Kastveit fortelle.

Fra åpning av utstillingen Fremtidens Ås, utstillingen består av plakater og modeller

Representant for studentene, Linn Domeij Karlsson, takket for muligheten de har fått til å jobbe med Ås som utgangspunkt. Hun håper på mange besøk til utstillingen, ikke minst fra kommunens innbyggere og politikere:
– Selv om vi kanskje ser med det noen vil kalle "naive" briller, håper vi at denne utstillingen kan bidra til nye tanker om utviklingen av Ås.

Ordfører Ola Nordal håper prosjektene vil inspirere og engasjere alle som er opptatt av utviklingen av Ås, og synes det er spennende å se alle de ulike tilnærmingene og alternativene:
– Vi håper også det har vært nyttig for studentene å få praktisk erfaring med planlegging og byutvikling med utgangspunkt i vårt sted, med mange ulike hensyn, både muligheter og begrensninger.

Ordfører Ola Nordal på åpningen av Fremtidens Ås i Ås kulturhus

Les invitasjon til åpningen 12. desember 2017 her

Alle foto ved Ellen Grepperud, Ås kommune
Illustrasjonsbilde fra utstillingen, Fremtidens Ås

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her