icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
nordbyskole03
  

Ås får penger fra "Aksjon skoleveg"

Vegvesenet bevilget penger til utbedringer ved Rustad og Nordbyskole, og til revisjon av tiltaksplan for trafikksikkerhet.

"Aksjon skoleveg"  er en ordning der fylkeskommunen gir tilskudd til trafikksikkerhetstiltak på fylkes- og kommunale veier for å bedre trafikksikkerheten i lokalmiljøet. Ordningen er et speiselag, og forutsetter at kommuenene selv bidrar med minst 20 prosent av kostnadene. Siden det legges vekt på sikkerheten langs skoleveiene, må arbeidene være utført innen 15. november for å få utbetalt støtten.

Seksjonsleder vei, idrett, park og friluftsliv,  Olaug Talleraas, forteller at Ås kommune fikk de pengene de søkte om.

- Vi fikk 432.000 kroner til trafikksanering ved Rustad skole. Det vil gå til bedre parkering for de ansatte. Ved Nordby skole skal det lages en sone der man kan slippe av elevene og kjøre videre og samtidig ha god oversikt over trafikken. Her har vi fått bevilget 500.000 kroner. Den siste posten på 10.000 kroner skal gå til revisjon av tiltaksplan for trafikksikkerhet, opplyser Talleraas.

Hun er glad for bevillgningene fra Statens vegvesen, nå er det opp til kommunen å bidra med resten, slik at planene blir realisert.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her