Foto av kinosjefen i Ås med sjekk på 50000 kroner
Kinosjef i Ås, Martin Øsmundset, rettet i kjent stil en spesiell takk til
  

Ås kinoteater vant pris for Beste kino

Onsdag kveld mottok kinosjef Martin Øsmundset den prestisjetunge Hugo Hermansen-prisen, og en sjekk på 50 000 kroner for kinoens innsats i 2018.

Juryen fremhevet en kino som har et imponerende antall arrangementer til tross for at den bare har en sal og to visningsdager i uken. De omtalte en kino som er løftet til et nytt nivå av en initiativrik kinosjef som har en sikker filmsmak og kjenner sitt publikum. 

Besøksrekord mot alle odds

Det ble spesielt vektlagt at kinoen satte besøksrekord i 2018 selv om kinoen hadde stengt for oppussing i tre måneder og gikk glipp av premieren på store titler som Skjelvet, Mamma Mia-oppfølgeren, De utrolige 2 og Mission Impossible: Fallout.

Kinosjefen takker

En tydelig beveget kinosjef takket kollegene sine på kulturhuset for godt samarbeid, Ås kommune for å satse på kinoen og kinosjefen sin, kinosjefer og distributører for at de tar telefonen når han ringer med alle former for spørsmål, og i kjent stil ga han en spesiell takk til «verdens beste kinopublikum» på Ås.

Fakta om Hugo Hermansen-prisen
Den såkalte «Hugoprisen» er oppkalt etter landets første kinosjef Hugo Hermansen. Prisen deles ut av Norske Filmdistributørers Forening og Filmsjefenes Forening, og består av 50 000 kroner. Prisen ble først delt ut i 2017, da Ås kinoteater fikk hederlig omtale. Tidligere vinnere er SF Kino Sotra og Kimen Kino i Stjørdal. ​