icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Dag 1 Psykologisk førstehjelp Follo illustrasjonsbilde
Dag 1 Psykologisk førstehjelp Follo illustrasjonsbilde Hov
  

Ås kommune er vert for psykologisk førstehjelpskurs

Til sammen førti deltagere fra alle kriseteamene i Follo viser stor interesse for å lære mer om psykologisk førstehjelp under samlingen i Ås kulturhus.

Kirsti Sivola fra RVTS Øst (Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging) er ansvarlig for det faglige innholdet. Kurset er idag og i morgen, onsdag. Målet er at deltagerne blir bedre i stand til å yte psykologisk førstehjelp, og å følge opp barn, ungdom, voksne, familier og grupper i akutte situasjoner.

For å nå målet kurses deltagerne i generell kriseforståelse, psykologisk førstehjelp og hvordan møte den rammede i den akutte fasen. Like viktig er hjelpen etter den akutte fasen.

Barn og ungdommer vies også oppmerksomhet, det samme med hvordan møte en familie i akutt krise. Deltagerne lærer også om hvordan de skal ivareta rammede grupper. Katastrofeberedskap og kriseteam er nok et tema. Å ivareta også den som er hjelperen, er naturlig nok viktig. Siste punkt på programmet er psykososial oppfølging.

Kurs for kriseteam i Follo.jpg

 

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her