icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Bærbar PC som står ute på en veldig grønn gressplen
Bærbar PC som står ute på en veldig grønn gressplen
  

Ås kommune starter utsending av digital post

I løpet av november vil du få post fra Ås kommune direkte til din digitale postkasse.

Sikker digital post til innbygger er en enkel løsning som statlige virksomheter, fylkeskommuner og kommunene kan benytte for å sende sine brev til innbyggerne digitalt, på en sikker og rimelig måte. Ås kommune vil innføre ordningen i løpet av november.

 

Hva betyr dette for meg?

Utsending av post vil gå fra kommunen til innbyggerens eller den næringsdrivendes meldingsboks i Altinn. Ordningen registrerer automatisk hvem som ikke åpner brevet i Altinn, og vil da innen en definert tidsfrist automatisk sende brevet til utskrift og postlegging.

 

Hvorfor innføres dette nå?

I februar 2014 ble digital kommunikasjon hovedregel når forvaltningen skal kommuniserer med andre. De nye reglene gjelder både for stat, kommune og fylkeskommune. Digital forsendelse er en effektiv ordning for elektronisk formidling av post til innbyggere, næringsliv og andre mottakere.

 

Viktig informasjon om endringer i forvaltningsloven og eForvaltningsforskriften

Nærmere informasjon om endringer i forvaltningsloven og eForvaltningsforskriften

Hva er fordelene?

Digital post har mange fordeler. Det vil føre til en effektivisering av kommunens saksbehandling, mindre kostnader til utskrift og frankering samt sikker digital kommunikasjon. I tillegg vil innbyggere og næringsliv kunne forholde seg til digitale brev, som en del av en fremtidsrettet og digitalisert kommune.

 

Kort oppsummert
• Digital post skal erstatte brev på papir. Mot slutten av året kan innbyggerne kostnadsfritt velge en digital postkasse hos e-Boks eller hos Digipost for brev fra det offentlige.
• Det er bare innbyggeren selv som har tilgang til sin digitale postkasse. Der vil posten være tilgjengelig når som helst og hvor som helst. Brev fra offentlig sektor kan lagres i postkassen så lenge innbyggeren selv ønsker.
• Blir ikke den digitale posten lest i den digitale postkassen, vil det automatisk bli sent en papirversjon til mottaker etter to virkedager

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her