icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Paviljongen nydekorert 2015 Ås mart
Paviljongen nydekorert 2015 Ås mart'n IVAR OLA OPHEIM
  

Ås mart'n 2015 åpnet med flott kunstverk og flott vær

Foruten avdukningen et farvesprakende kunstverk, ble det et tilsvarende show av Hobøl Motorklubb og trialkjøring av ypperste klasse, se bildeserie neste side.

Kunstneren David Stenmarck fikk i oppdrag å sette farge på Ås sentrum. Og det gjorde han til gangs ved å dekorere paviljongen ved Ås kulturhus. Årets Ås mart'n ble offisielt åpnet torsdag med avdukningen av kunsten. Kulturskolerektor Alexander Krohg Plur åpnet mart'n.

- I Ås kommune har det vært et sterkt kulturliv i hundrevis av år. En god kombinasjon av fritidskultur, profesjonelle kunstenre innenfor ulike kultruområder, og et rikt studentkulturliv knyttet til høgskolen/universitetet, innledet Plur.

Han nevnte også at kulturskolen i Ås er utpekt til å et fyrtårn for kulturskolene i Norge, basert på bredde og kvalitet i virksomheten.  

- For meg er det ekstra gledelig å være her under åpningen av Ås mart'n i 2015. I alle tider har markedsplassen også vært en viktig kulturarena. At Ås mart'n nå baserer sine markedsdager på at man også skal være en aktiv medspiller og pådriver for kulturlivet, er veldig positivt. Planen om en kunssti fra Ås stasjon til universitetet vil være med på å understreke hvordan kulturen er et fundament som vi står på, samtidig som den også viser vei inn i fremtiden, fortsatte Plur.

Plur sa også at han trodde kunststien forhåpentligvis ville bidra til å knytte Ås sentrum(innbyggerne og universitetet/studentene tettere sammen.

- David Stenmarck ern kunstner og Ås-innbygger. Han ønsker å synliggjøre mangfoldet som Ås har å by på med dette første utsmykningsoppdraget som blir et element i kulturstien, avsluttet Plur.

Så ble det medlemmer fra Høland Motorklubb som på en original måte fikk æren av å avduke kunsten. Senere ga de et fargerikt trialshow i borggården, klikk på lenken til bildeserien under.

Se bildeserien her.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her