icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Alnes med flere samenes nasjonaldag 2014
Nestformann i elevrådet,Randi Borge, fylkesvaraordfører Lars Salvesen, elevrådsfomann Lisa Fredriksen og ordfører Johan Alnes Hanne Væren, Ås Avis ©Hanne Væren, Ås Avis
  

Ås videregående markerte samenes nasjonaldag

Skolen feiret samenes nasjonaldag på torsdag med både foredrag, kulturelle innslag, samisk mat og samisk utstiling, skriver Ås Avis.

På Ås Avis sin nettside kan vi lese om ordfører Johan Alnes som var klar for å gi arrangementet terningkast seks, og det inkluderte smaksprøvene på samisk mat som han ble servert i pausen. Denne var laget av helseservicefag Vg2 samt klassen på tilrettelagt opplæring. Han holdt foredrag om hvor viktig den samiske kulturen er som en del av nasjonen, og fikk skryt for foredraget av rektor Per Lien.

- Alnes sin beskrivelse av samefolkets viktige del av historien vår, synes jeg var veldig flott, sa han.

Lien benyttet også sjansen til å fortelle at skolen har kjøpt inn det samiske flagget i år, og er en av fire kommuner som flagger samisk denne dagen.

Ellers syntes Lien det var en flott markering, og understreket også viktigheten av at elevene får mer innsikt i denne delen av Norge.

- Men vi hadde ikke klart å lage et arrangement på dette nivået uten Beate Lilles innsats, slo han fast.

Les mer i nettutgaven til Ås Avis her.

(Ingressfoto: Hanne Væren/Ås Avis.)

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her