icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Beintøft premieutdeling
Beintøft premieutdeling
  

Åsgård skole til topps i Beintøft i Ås foran Rustad skole

Fredag fikk Åsgård sine premier, onsdag 2. desember fikk Rustad skole premier for sølv- og bronseplassen i Beintøft.

Onsdag 2. desember var alle elevene og lærerne på Rustad skole samlet for premieutdeling for sølv- og bronseplassen i Beintøft.
Vinnerne fikk pengepremier til klassekassa som Folkehelse i Ås kommune hadde bidratt med:
2. plass med 1000,. kr: 7. klasse
3. plass med 500 kr: 5. klasse 
Elevene i vinnerklassene fikk senere utdelt is, som var en ekstra påskjønnelse som Oppvekst og kultur i kommunen bidro med.

 

Folkehelsekoordinator Bente Sperlin delte ut premiene og diplom til klassene og snakket om hvor viktig det er med god folkehelse, og at det å gå og sykle til skolen gjør at man får bedre helse.
Miljøagentene takket alle elever, lærere og administrasjonen på Rustad skole for en strålende innsats i Beintøft-kampanjen. Miljøagentene er også veldig glade for det gode samarbeidet med kommunen. De håper og tror innsatsen på de tre skolene som deltok i kampanjen i år vil inspirerer flere av skolene i kommunen til å være med neste høst.

Beintøft Rustad.jpg

Ordfører Ola Nordal delte ut hovedpremien til 7. trinn på Åsgård skole fredag 27. november. Det var en hard kamp om førsteplassen i gå til skolen kampanjen.

Rett bak kom 7. trinn på Rustad. Elevene i de to klassene har gått, syklet og sparket til skolen i nesten to måneder, i tillegg til å svare på bonusspørsmål om miljø og klima. De viser at miljøvennlig transport er mulig og viktig.

Beintøft er en nasjonal kampanje i regi av Miljøagentene. I Ås har det vært godt samarbeid med Ås kommune; Oppvekst og kultur og Folkehelse og frivillighet, som har bidratt med motivasjon for kampanjen og pengepremier. De seks beste klassene i Ås kommune ble premiert.

Foruten 7. trinn på Åsgård og Rustad, går 3.-6. premiene til Rustad 5. trinn, Brønnerud 5-6-7 (E-klassen), Åsgård 5. trinn og Åsgård 4. trinn. Alle deltagende klasser i Ås har gjort en super innsats både for miljøet, trafikksituasjonen og egen helse og læring.

Beintøft (47).jpg

Ordfører Ola Nordal delte ut premien til Åsgård 7. trinn på utescenen i skolegården, sammen med en representant fra miljøagentene i Ås. Det ble is til hele klassen, diplom og sjekk på 2000 kr. Pengene er en gave til klassekassa.

7. Trinn fikk en sjekk på 2000 kr for beste trinn i Ås. + klassediplom.
5. Trinn fikk 500 kr + klassediplom
4. Trinn fikk 500 kr + klassediplom

1., 2., 3. og 6. trinn fikk klassediplom.

Kampanjeperioden var fra 16.september til 13.november, og er nå avsluttet. Miljøagentene oppfordrer likevel alle klasser og elever i Ås til å følge opp den gode innsatsen og fortsette å gå til skolen gjennom hele året.

Barnas miljøorganisasjon Miljøagentene ønsker å få flere barn til å sykle, gå og reise kollektivt til skolen. 20 000 elever på 1.-7. trinn i hele Norge har deltatt i Beintøft. Det er i år lansert en ny nettside og nytt konsept for Beintøft. I konkurransen har klassenes poeng blitt registrert på nettsiden, og poengene gjør at man kommer videre på «veien mot klimatoppmøtet i Paris». Underveis i konkurransen måtte elevene svare på kompetansemålrelaterte oppgaver som ga ekstrapoeng.

Mer informasjon på www.beintøft.no

Beintøft (64).jpg

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her