icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Ås Europantomta
Ås Europantomta
  

Arkitekter fra hele Europa ønsker å forme Ås sentrum

Siden høsten 2012 har mange arkitekter og planleggere under 40 år deltatt i akrkitektkonkurransen Europan for å utforme en tomt i Ås.

Ås deltar med en tomt i sentrum nord, som i dag er bebygget med bygget som huser Coop-xtra, og strekker seg fra Drøbaksveien i nord til Åsheim i sør. Konkurransen gir Ås mulighet for å videreutvikle tettstedet med friske tanker fra ambisiøse arkitekter i fra hele Europa, og utgangspunktet har vært å gjøre tilstedeværelsen til UMB og Ås’ rolle som universitetsby tydeligere, samt å utforske hva som vil være god sentrumsdannelse for et tettsted i sterk vekst. Det skal også undersøkes hva slags rolle kunstsamlingen til Odd Tandberg kan spille i den videre sentrumsutviklingen.

 

Konkurranseperioden er nå avsluttet, og tomten i Ås sentrum har fått enorm oppmerksomhet fra konkurransedeltakere over hele kontinentet. Det var 84 påmeldte deltakerteam i Ås, og vi har mottatt 58 utarbeidede forslag. Alle de innkomne forslagene stilles ut i Ås rådhus lørdag 19. oktober med utstillingsåpning kl 13.00. Forslagene vil videre kunne ses i Vitensenteret på UMB fra tirsdag 22. oktober. Utstillingen vil være en del av programmet til  Oslo Arkitekturtrienalle 2013.

 

Forslagene vil gjennomgå en omfattende juryering av en internasjonalt sammensatt jury bestående av profilerte fagpersoner. Endelig juryering av prosjektene vil finne sted i november, og vinnerne vil bli publisert i desember.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her