icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Ringnes i farger, ca. 1960, Oppegård historielags kalender 1996
  

Avduking av historisk opplysningsskilt på Tangen ved Gjersjøen

Lørdag 12. oktober klokken 14:00, vil varaordfører i Ås kommune  Jorunn Nakken foreta en avduking  av et historisk opplysningsskilt på Tangen ved sydenden av Gjersjøen.  

Skiltet vil omtale, foruten Gamle Mossevei, Tangen Kafé og overnatting, Seiersten og kanskje viktigst Ringnes og Hjulet (cirka 300 meter lenger syd). 

Skiltet er det siste av i alt 5 historiske opplysningsskilt, som vil bli avduket denne dagen, de 4 første i Oppegård kommune og det siste på Tangen rasteplass i Ås.   

Prosjektet er et samarbeid mellom Akershus fylkeskommune, Oppegård historielag, Oppegård kommune og Ås kommune. 

Temaet er Gamle Mossevei og steder langs Gamle Mossevei, i denne omgang Gjersjø bru, Tyrigrava, Villa Sandvigen, Kurud gård og til sist Tangen i Ås kommune. 

Gamle Mossevei var i over hundre år en av hovedveiene til Oslo. Veien langs Gjersjøen ble åpnet i 1860 og overtok som ny hovedvei for den Fredrikshaldske hovedvei. I 1970 ble veien, som hovedvei, avløst av E18. 

Tidligere på dagen, kl. 13:00,  vil ordføreren i Oppegård kommune, Thomas Sjøvold foreta avdukingen av skiltet på Tyrigrava, i en samlet seremoni for Oppegård kommune.  

Alle er hjertelig velkommen!

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her