icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
roll_up_copy
roll_up_copy Picasa
  

Barnas verdensdag helg 13. og 14.oktober

Velkommen til Barnas verdensdag 13. oktober og dobbel forestilling søndag 14.oktober.

 

BARNAS VERDENSDAG 13/10

Barnas verdensdag i Ås er lørdag 13.oktober kl 12-16 i Kulturkvartalet v/Kulturskolen. Her kan hele familien delta på aktive verksteder med aktiviteter fra hele verden. Kast dere inn i rytmer og danser fra hele verden. På verdensdagscenen opptrer barn og unge fra Ås og på vårt internasjonal marked er det mange spennende aktiviteter. Her blir det også internasjonal café med spennede matretter til salgs. Arramgementet er gratis og åpent for alle.

Barnas verdensdag utvides også dette året til søndag 14/10. Denne dagen kan man få oppleve en storslått og fargerik forestilling.

To konserter i en 14/10!

 
 
Kulturskolen, i samarbeid med Kulturhuset, Ungdomshusene, og Bjørnebekk Asylmottaket har gleden av å presentere en konsert med to deler:

"Skogens ro. Lyd møter bilde og skulptur" og "Fargespill".

"Skogens ro" utgjør første halvdelen av konserten og er et prosjekt som går på tvers mellom bilde-, skulptur og musikk.

Sist vår laget elever fra ”Det skapende menneske” leirgjøker. sammen med Linda Lothe og Mona Grønstad. Hule fugleskulpturer i leire som man kan spille på. Denne høsten skal det lages en komposisjon, eller lydbilde, sammen med Terje Evensen og Morten Gran. En gruppe elever skal også jobbe med med et visuelt bakteppe sammen med Mona Grønstad og Morten Gran. Det visuelle utrykket er forandelig og bygges opp med mange virkemidler.

Her settes det hele sammen til en performance, en scenisk framføring i tilknytning til barnas verdensdager. Elevene som har deltatt, har vært med i en kreativ og leken prosess hvor de sammen med profesjonelle utøvere har skapt det du nå har muligheten til å oppleve. Musikken og bildene vil bringe oss langt inn i skogens mystikk.

Elevene som deltar er i alderen 9 til 19 år og går på Kulturskolens visuelle tilbud; "Det skapende menneske".

"Fargespill" utgjør andre halvdelen av konserten er et prosjekt som er basert på Ole Hamre og Sissel Saues konsept "Fargespill". Mer enn 60 barn og unge fra Åsgard skole, Kroer skole og Bjørnebekk asylmottak bringes sammen for å fremføre en herlig og fargerik blanding av norske og internasjonale folkesanger.

"Barn og unge fra alle verdenshjørner skaper musikalske møter som setter spor, både hos dem som deltar og hos publikum. For "Fargespill" er langt mer enn en forestilling. "Fargespill" er snarere en overbevisning om at vi mennesker kan møtes som likeverdige, selv om vi kommer fra svært forskjellige kulturer. Slik representer prosjektet også en ambisiøs integreringsfilosofi."

Ulrika Bergroth Plur og Helene Bjørneby har brukt mange timer på å dyrke fram flotte sanger, og vevet disse sammen til en fin og profesjonell konsert. Barna blir løftet opp og støttet av et band med profesjonelle musiker fra Ås: Terje Evensen (trommer/eletronikk), Svein Erik Martinesen Ånestad (bass), Daniel Lind (gitar) og Elisabet Olhans (fele).

Når: søndag, 14. Oktober kl. 15:00
Hvor: kinoteateret
Billetter: voksne kr 150,-,barn kr.50,-. Forhåndssalg på www.askulturhus.no fra uke 40 eller ved inngangen til kulturhuset fra kl 1200 den 14/10.

Se plakat for forestilling

plakat  2012 Kulturskolen fargespill innstikk copy.pdf

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her