icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Sykkeldag 2013 mange var møtt fram for å teste sykkelen og sykkeløypa
Sykkeldag 2013 mange var møtt fram for å teste sykkelen og sykkeløypa
  

Beintøft- årets tøffeste sykle- og gåkampanje for barneskolene i Ås!

Miljøagentene i Ås, i samarbeid med Ås kommune, jobber med å promotere den nasjonale gå-og-sykle-til-skolen-kampanjen "Beintøft" for bedre miljø, helse og trafikksikkerhet.

Målet er å få med alle barneskolene i Ås på dette. Kampanjen starter 16.september (varer til 13. november.). Her kan klassene vinne penger til klassekassa ved å gi bilen en velfortjent pause.

Miljøagentene har i vår og høst jobbet mye med å informere og motivere skolene i Ås til å delta, og det er mange har vist positiv interesse. Rustad og Åsgård skole, samt Brønnerud er blant de skolene som har vært mest engasjerte så langt, og vi håper flere blir med!

Barnas miljøorganisasjon Miljøagentene ønsker å få flere barn til å sykle, gå og reise kollektivt til skolen. Beintøft skal motivere elevene til å sykle og gå mer til skolen. Klassene skal konkurrere om å komme seg til klimatoppmøtet i Paris. 

I år premieres vinnerne av Beintøft med 15 000 kroner i premie til klassekassa! Andreplassen får 10 000 kroner, tredjeplassen 5000 kroner. I tillegg prøver vi lokalt i Ås kommune å få til premier og heder og ære for de beste klassene på barneskolene i Ås.

Det konkurreres klassevis, og læreren i den enkelte klasse melder klassen på og foretar daglige registreringer i samarbeid med ungene. Her er det plass til alle ungene – også de som må bli kjørt enkelte dager (kan bli satt av 500 m før skolen) og de som har krav på buss!

For mer informasjon om kampanjen, se nettsiden http://beintoft.no

Ta også gjerne kontakt med kampanjekoordinatorene i Miljøagentene i Ås:

Siri Gilbert: 958 56 323 (har selv miljøagent-barn på Rustad skole)

Ulrika Jansson: 413 95 394 (har selv miljøagent-barn på Åsgård skole)

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her