icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Beintøft premieutdeling
Beintøft premieutdeling
  

Bli med på Beintøft: Sykle – og gå til skolen- kampanje for 1.- 7. trinn

4. – 29. september arrangeres Beintøft; den nasjonale sykle- og gå til skolen- kampanjen for barneskolen.

Beintøft er en morsom, miljøvennlig og lærerik konkurranse, der målet er at flest mulig elever går, sykler eller reiser kollektivt til skolen. Aktiv skolevei er viktig for helse og konsentrasjon. Når flere lar bilen stå, blir det også mindre forurensning og renere luft i nærområdet, bedre trafikksikkerhet rundt skolen og ikke minst: Det bidrar til reduserte klimagass-utslipp.

Ås kommune ønsker at flere barn skal gå eller sykle til skolen, og oppfordrer alle klasser på barneskolene i Ås til å delta i Beintøft. Det finnes ulike kampanjer for å motivere til mer aktiv skolevei, og skolene står fritt til å velge hvilken kampanje de vil delta i, eller om de vil lage sin egen kampanje. Grunnen til at Ås kommune promoterer Beintøft, er at dette er en nasjonal kampanje som har vært drevet i mange år, med et godt system for deltakelse på internett.

Det er Miljøagentene, barnas miljøorganisasjon, som arrangerer Beintøft i samarbeid med Syklistenes Landsforbund.

Premier:

Nasjonal vinner av Beintøft får 30.000 kr. til klassekassa. Det er også premier til beste klasse per trinn og fylke, og til vinnere av ukesoppdrag. For å motivere skolene i Ås til deltakelse i Beintøft, bidrar kommunen med premier til klassene med best resultater. Premiepotten på 6.000 kr. blir fordelt ut fra resultater.

Hvordan delta?

Det er selvfølgelig gratis å være med på Beintøft. Det eneste som kreves, er skolenes, foreldrenes og elevenes engasjement. Det konkurreres klassevis, og læreren i den enkelte klasse melder klassen på og foretar daglige registreringer i samarbeid med ungene. Det er åpnet for påmelding til kampanjen på www.beintoft.no

I Beintøft skal alle elevene inkluderes! Hvis noen har utfordringer med å delta, kan skolen finne en løsning lokalt. For eksempel kan barn som av ulike grunner blir kjørt til skolen bli sluppet av 500 meter fra skolen, og likevel bli registrert som gående.

All informasjon om kampanjen finnes på kampanjesiden www.beintoft.no

Kontaktinformasjon:

Spørsmål om kampanjen, påmelding, brukerstøtte: Miljøagentene: skole@miljoagentene.no

Spørsmål om Ås kommunes deltakelse: Siri Gilbert, Plan og utviklingsavdelingen siri.gilbert@as.kommune.no

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her