icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
FB-banner Ås
  

Bli med på vårens store aktivitetskampanje Sykle til jobben!

Selv om du har hjemmekontor, hjemmestudier eller ikke jobber kan du bli med på Sykle til jobben-kampanjen, som er gratis i Ås kommune. Du kan registrere all fysisk aktivitet, vinne premier og bli inspirert til å bli mer aktiv! Kampanjeperioden er fra 20. april til 18. juni, men påmeldingen har åpnet.

Ikke bare for dem som sykler

Selv om det heter «Sykle til jobben» er det ikke bare sykling som gjelder. Alle aktiviteter gir poeng. Gåturer, skiturer, yoga, klatring, løping, styrke og kajakk er eksempler på poenggivende aktiviteter. Selv om du er pensjonist, student eller av andre grunner ikke er i jobb, kan du fortsatt delta. Alle som melder seg på og registrer aktivitet er med i trekningen av premier som blant annet sykler, turer og treningsutstyr! Kommunen har også egne premier til deltakere i Ås.

Gratis deltakelse i Ås!

Med korona-restriksjoner, hjemmekontor og hjemmestudier er det ekstra viktig å få drahjelp til å holde seg aktiv. Derfor betaler kommunen deltakelse for alle som bor, jobber eller studerer i Ås kommune. Du må ha fylt 15 år for å delta, men det er ingen øvre aldersgrense. Les mer om hvordan delta her!

For å få gratis deltakelse, bruk et Ås-postnummer (1430-1435 Ås / 1407/1429 Vinterbro) når du melder deg på. Dersom du ikke bor i kommunen, men studerer eller jobber her, fyll inn postnummer 1430 når du melder deg på, så får du være med gratis.

Aktivitet i korona-hverdagen

Som følge av Covid-19 er mange i en situasjon hvor man ikke har mulighet til å ha en aktiv etappe til arbeidsplassen. Sykle til jobben er for alle, uansett om du er permittert, har hjemmekontor, er i en normal arbeidssituasjon, eller du er pensjonist, hjemmeværende eller student. I denne tiden er det ekstra viktig å bevege seg og komme seg ut i aktivitet. Ved å være med på Sykle til jobben trener man alene, men likevel sammen. Selv om vi ikke kan være så mye fysisk sammen, kan man danne lag med kollegaer eller venner i denne kampanjen. Da ser du hele tiden hvor mange poeng laget ditt har og dere kan motivere hverandre til å være i LITT mer aktivitet. Se mer om hvordan du får poeng

Når du sykler eller går:

 • får du bedre kondis
 • bidrar du til et bedre miljø
 • blir du i bedre humør
 • holder du deg frisk og opplagt
 • sover du bedre
 • lever du lengre
 • kan du suse forbi bilkøen
 • sparer du penger

Hvordan delta?

Sykle til jobben-kampanjen varer fra 20. april - 18. juni 2021. Påmeldingen er åpen, og du kan også melde deg på etter kampanjestart. Du får tilgang til treningsdagboken din fra du melder deg på, men det er kun aktivitet i kampanjeperioden som teller med i konkurransen.

1. Meld deg på

2. Dann lag på inntil fem personer. Flere enn fem? Dann flere lag! Du kan også delta alene.

3. Begynn å registrere aktivitet på Min side , der du får din egen profil. Følg fremgangen i egen treningsdagbok og på topplistene.

4. Du kan også registrere din aktivitet gratis via Polar eller Strava, eller du kan laste ned «sykle til jobben» appen på din telefon. Se mer om registrering av aktivitet her.

5. All aktivitet kan registreres og teller med i kampanjen! Du kan sykle, gå, spille fotball, svømme, gjøre styrketrening, yoga og all annen fysisk aktivitet.

6. I kampanjeperioden trekkes det premier hver uke, så forsikre deg om at du oppdaterer din profil ukentlig.

Premier

Nasjonalt trekkes det premier ut fra antall kilometer, aktiv reisevei til/fra jobb og poeng. Både lag og enkeltpersoner kan vinne. Her er det muligheter for alle. Se oversikt over premiene på Sykle til jobbens nettside.

I tillegg til premiene som alle deltakerne konkurrer om på nasjonalt plan, blir det trukket lokale premier i Ås kommune, som er sponset av NMBU og kommunen. Vi har en egen premie for aktiv reisevei. Disse poengene får man ved å sykle, gå, løpe, ta el-sykkelen til jobb eller studier, eller ved å bruke beina på reiser der du ellers ville tatt bilen, for eksempel på butikken. Dette er fordi kommunen ønsker å motivere Ås-innbyggerne til å la bilen stå og heller velge miljø- og helsevennlige alternativ.

Premiene i Ås er:

 1. Flest poeng i hele kampanjeperioden: Gavekort på 1000 kr på sportsbutikk
 2. Trekning blant alle med 40 poeng eller mer: Ett gavekort på 1000 kr på sportsbutikk
 3. Trekning blant alle med mer enn 10 poeng på aktiv reisevei: Ett gavekort på 1000 kr på sportsbutikk
 4. Lagpremie: Laget med flest poeng på aktiv reisevei (snitt): 5 kinobilletter på Ås kino
 5. Folkehelsepris 3 priser verdi kr. 1000,- premie for aktiv reisevei, de som tar beina fatt der de ellers ville tatt bilen. Trekkes blant «stjerneaktivitetene».

Sykkel- og gådag

På grunn av korona-situasjonen, er den årlige sykkel- og gådagen i forbindelse med oppstart av Sykle til jobben utsatt til 1. september. Vi kommer tilbake med mer informasjon i august.

Har du spørsmål?

Spørsmål? Se support-siden eller kontakt Bedriftsidrettsforbundet

For spørsmål som gjelder spesielt for Ås kommune, kontakt Siri Gilbert, miljørådgiver i Ås kommune: Siri.Gilbert@as.kommune.no

Det er Norges Bedriftsidrettsforbund som siden 1973 har arrangert Sykle til jobben-kampanjen.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her