icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Sundli Tveit og Hektoen
Sundli Tveit og Hektoen Håkon Sparre
  

Blir Norges yngste kvinnelige universitetsrektor

Professor Mari Sundli Tveit (39) er valgt til Norges yngste nåværende universitetsrektor.

Sundli Tveit er i dag prorektor for utdanning ved Universitet for miljø- og biovitenskap (UMB), som fra nyttår vil slås sammen med Norges Veterinærhøgskole (NVH) til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Med seg som prorektor for det nye universitetet får hun Halvor Hektoen (62), som i dag er prorektor ved NVH.

Direktørene for det nye universitetet er på plass og dekanstillingene utlyst, så i løpet av kort tid er den øverste ledelsen ved NMBU fulltallig og planleggingen av NMBUs første rektoratperiode kan begynne.

Dyktige kandidater

– Med valget av Sundli Tveit til rektor og Halvor Hektoen som prorektor har NMBU fått et dyktig rektoratpar til å lede NMBU gjennom de første fire årene. Rektoratet får en fantastisk mulighet til å være med å bygge opp NMBU og stake ut kursen framover. Universitetet vil ha to campuser  og skal bygge opp en felles kultur. Rektoratet skal følge opp kunnskapssektorens største byggeprosjekt når fellesstyret avslutter sitt arbeid ved årsskifte 2013/14, sier styreleder Siri Hatlen i forbindelse med valgresultatet.

Hatlen påpeker at valget har stått mellom to svært gode rektoratpar. Sundli Tveit og Hektoen er i dag prorektorer ved henholdsvis UMB og NVH. Begge har hatt oppgaver i knyttet til fellesstyrets arbeid og kjenner prosessen med etableringen av det nye universitetet fra innsiden.

Både NVH og UMB representert

Det er over et år siden fellesstyret vedtok retningslinjer for ansettelse av rektor og prorektor i perioden 2014 til 2018. Både rektor og prorektor velges. Til dette valget er det en felles valgforsamling for alle ansatte ved NVH og UMB.

Det har også vært et krav at rektorkandidaten fra en institusjon må̊ gå til valg i felleskap med en prorektorkandidat fra den andre institusjonen. Dermed sikrer man et lederteam hvor begge institusjoner er representert.

Setter seil mot ambisiøse mål

Både Sundli Tveit og Hektoen har omfattende faglige merittlister. For mer informasjon om dette se:

http://www.lifesciences.no/valg/artikkel/mari-sundli-tveit-rektorkandidat

http://www.lifesciences.no/valg/artikkel/halvor-hektoen-prorektorkandidat

Den nye NMBU-rektoren er vokst opp i Lommedalen i Bærum, men er Ås-entusiast på sin hals.

- Jeg elsker Ås. I tillegg til at det er grønt og vakkert her har Ås den unike kombinasjonen av å være et trygt småsted og, på grunn av UMB, et sted hvor hele verden møtes, sier hun.

Sundli Tveit er gift, har to barn på barneskolen, og kobler gjerne av med matlaging, fotografering og seiling. Sistnevnte har hun til felles med NMBUs nye prorektor Halvor Hektoen.

Han bruker etter eget utsagn mye tid sommer og vinter i skog og i fjellet og også i seilbåt,  sluker alt av litteratur og  lesestoff, og er avhengig av nyheter. Hektoen er født på Tynset og oppvokst i Oslo. Han bor i Oslo, men har også et småbruk på Tynset. Hektoen er gift og har tre voksne sønner.

Både Hektoen og Sundli Tveit er uttalte optimister, ikke minst på vegne av NMBU, og gleder seg til å ta fatt på oppgaven med å bidra til at NMBU utvikles til et ledende universitet innen flere fagområder.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her