icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
2017-07-03 Graving i Toveien
2017-07-03 Graving i Toveien
  

Brudd på vannledning i Toveien

Rett ved Togrenda barnehage ble det oppdaget vannlekasje søndag, da noen grunneiere hadde fått vann i hagen.

- Vi fikk en telefon på søndag om at det var noen som hadde veldig våt plen, forteller Kjetil Olsen, nå har vi funnet ut hvor bruddet er. Vi setter på en paking utenpå røret og strammer til slik at det blir tett.

De er akkurat i gang med å starte gravingen da vi ankommer. Her må det graves veldig forsiktig, det ligger telefonkabler over vannrøret, men man vet aldri hvord dypt kablene ligger. Så føreren av gravemaskina, Morten Rygge, får god hjelp av Kjetil Olsen og kollega Øystein Karlsen for å passe på at det ikke graves for dypt.

- Vi kunne gravd mye raskere dersom kablene ikke lå sammen med vannrørene. Nå må vi grave forsiktig til vi kommer ned til kablene, og så må vi grave under dem før vi kommer til. Det tar veldig mye ekstra tid, forklarer Kjetil.

Her må det nok god gammeldags graving for hånd på slutten, men vi lurer på hvordan man finner ut akkurat hvor det er brudd i vannledningen?

- Vi setter to radiosendere i de to nærmeste kummene i gata, en på hver side av der vi antar at bruddet er. Så sendes det ut radiosignaler, og et dataprogram kan regne ut avstanden  fra en sender til bruddet, forklarer Øystein Karlsen.

De regner med at i løpet av ettermiddagen i dag, mandag, vil bruddet være reparert. Og så som noen dager skal det legges nye rør, men det er en annen sak. Les mer her.

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her