icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
EMU tegning
  

Bruk sykkelen og beina i Mobilitetsuka!

Bli kjent i Ås og omegn med våre fine sykkelruter gjennom det vakre kulturlandskapet. Delta i konkurransen i Mobilitetsuka 16. – 22. september og vinn fine premier!

Om Mobilitetsuka

Sammen med kommuner og organisasjoner over hele Europa er Ås kommune, NMBU og Syklistforeningen i Ås med på å se på alternativer til bilkjøring. Årets tema er "Utslippsfri mobilitet for alle". I Ås vil vi i år vise fram alle de gode mulighetene som finnes for å bruke sykkelen – både til transport og rekreasjon.

Følg med på Facebook

Årets kampanje blir digital og vi vil hver dag i uka legge ut informasjon om sykkelruter på Facebook-sidene Miljøarbeidet på NMBU og Ås kommune. Syklistforeningen i Ås har guidet tur torsdag 17. september. Vi oppfordrer også til bilfri lørdag.

Onsdag 23. september: Husk å fyll ut deltagerskjema

Da er mobilitetsuka over. Vi håper du har blitt inspirert og kanskje har oppdaget noen andre sykkelruter eller fine steder å gå med stolpejakt.

Husk å sende inn nettskjema og vær med i trekning av mange fine premier. Svarfrist 6. oktober. Alle som beveger seg uten bil i løpet av mobilitetsuka kan melde seg på her: https://nettskjema.no/a/160069

Konkurranse og premier

Vi har en konkurranse med mange fine premier. Alle som beveger seg uten bil i løpet av mobilitetsuka (16.- 22. september) kan melde seg på her: https://nettskjema.no/a/160069

Vi samarbeider med lokale sykkelreparatører i Ås, som har bidratt med flotte premier:

Ås sykkelreparasjon Tilbyr en stk. generell vedlikeholdsservice eller reparasjon til en verdi av opptil kr 600. Kommer hjem til vinneren hvis de bor i Ås sentrum. Bor du utenfor, ta med sykkelen til Ås og få den fikset etter avtale. Nye deler er ikke inkludert.

Sykkolog.no: Tilbyr en flott sykkelpakke til en verdi av 1000 kr med drikkeflaske, lyktsett, reflekser og lås.

Gavekort: NMBU bidrar med 3 gavekort á 1000 kr. på sportsbutikk.

Kinobilletter: Ås kino bidrar med kinobilletter til valgfri forestilling. Vi trekker 5 vinnere som får to kinobilletter hver.

Sykkellykter: Små oppladbare sykkel-lykter (LED). Vi har 100 lyktesett, som enkelt festes på sykkelen med strikk, og som kan lades opp med ladekabel som følger med.

Vi trekker premier blant alle påmeldte etter at kampanjen er avsluttet.

Sykkolog.pngÅs sykkelreparasjon.png

Fotografi tatt langs Drøbaksveien, sykkelvei som går langs jordene
Foto: Svein Skøien

Onsdag 16. september: Drøbak - er en perle langs Oslofjorden

Visste du at du på en enkel måte kan sykle fra Ås til Drøbak på flott sykkelvei? Drøbak har koselige kafeer, restauranter og butikker du ikke finner andre steder. Det er også en fin bystrand og muligheter for å ta båten til Oscarsborg.

Nedover til Drøbak: https://www.bikemap.net/en/r/7267215/#11.35/59.6652/10.7096

På vei til Ski - Østensjøvannet kred Svein Skøien
Foto: Svein Skøien

Torsdag 17. september: På jernhesten til Ski

Visste du at det er flott å ta en tur til Ski for å se på storbylivet? Ski har mye å by på blant annet kino, bowling, kafeer, bruktbutikk og stort shoppingsenter.  

Sykkelrute - På jernhesten til Ski Evt: https://www.bikemap.net/en/r/7266337/

Solsikke kulturlandskap
Foto: Ås kommune

Torsdag 17. september: Lån elsykkel fra Nordby bibliotek til Ski

Det er kort vei fra Vinterbro-området til Ski sentrum. På Nordby bibliotek kan alle over 18 år nå låne elsykkel, og da går turen enda raskere.

Vi har laget en fin rute via Togrenda, Nordby og Solberg til Ski. https://www.bikemap.net/en/r/7333973/#12.2/59.72867/10.79465

Sykkelstyre Østensjøvann kveldslys
Foto: Ås kommune

Torsdag 17. september: Guidet tur med Syklistforeningen i Ås

Guidet tur med Syklistforeningen i Ås: Oppmøte kl 16.00 i Borggården foran Ås rådhus.

Retur kl 17.00 fra Ski sentrum. Syklistforeningen viser vei og gir deg gode sykkeltips!

Kulturlandskap mot Tveter - Vestby kred Svein Skøien
Foto: Svein Skøien

Fredag 18. september: Vestby - et sted med mange muligheter

Visste du at du på en enkel måte kan sykle fra Ås til Vestby? Vestby er blant annet kjent for Ramme gård, fine badeplasser og mange outletbutikker. Sykler du litt lenger kommer du til fine steder som Hølen og Son. Handletur til Outlet'n (Vestby) – t/r:

Sykkelrute – Sørover til Vestby evt. https://www.bikemap.net/en/r/7236924/

Turvei over jordet_liggende
Foto: Ås kommune

Lørdag 19. september: Bilfri lørdag - er du med?

Ta beina fatt hvis du har ærend eller bare har lyst på en hyggelig tur til sentrum i Ås! Det er lett og hyggelig. Denne ruta gir deg muligheten til å bli kjent i Ås sentrum. Ås har mange fine grønne områder og et livlig sentrum med kafeer, bruktmarked og butikker.

Sykkelrute – Bli kjent i Ås Evt. https://www.bikemap.net/en/r/7273671/

Rasteplass ved Årungen
Foto: Ås kommune

Søndag 20. september: Breivoll - Turmålet med stor T

Breivoll er kystperlen i Ås. Har du sykkel, lyst på tur og godt humør er det bare å hive seg på sykkelen. Softis på Nesset og vaffel på Breivoll frister mange! Fra Ås sentrum er det ca. 11 km til Breivoll, og mye fint å se på veien.

Ås- Breivoll - https://www.bikemap.net/en/r/7274499/

skilt Tusenfrydruta sykkelvei_liggende
Foto: Ås kommune

Søndag 20. september: Til Breivoll fra Vinterbro

På Nordby bibliotek (på Vinterbrosenteret) kan alle over 18 år nå låne en elsykkel – helt gratis! Derfra til Breivoll har vi lagt inn en fin rute på sykkelvei, nesten uten stigning, som går fort, både med vanlig sykkel og elsykkel.

Vinterbro-Breivoll -https://www.bikemap.net/en/r/7334129/#13.36/59.73464/10.74862

På vei til Drøbak kred Svein Skøien_liggende
Foto: Svein Skøien

Mandag 21. september: Kulturlandskap i vest fra sykkelsetet

Er du sliten etter helga? Denne runden gir garantert energi og Toscana-følelse! På veien kjører du gjennom trivelige gårdstun. For familier: ta en stopp ved brannstasjonen (vest for Korsegården)

Kulturlandskap i vest - https://www.bikemap.net/en/r/7274565/

Kroer kirke kred Svein skøien
Foto: Svein Skøien

Tirsdag 22. september: Kroer – eldorado for sykkel

Har du hørt om Harahuken, Trampen, Kroerkirke, Kroer skole og Bjørnebekk? På denne runden blir du kjent med disse stedene. Mange fine rastesteder langs runden. Vi anbefaler matpakke og termos!

Kroer - https://www.bikemap.net/en/r/7274636/

Foto: Ellen Margrete Ceeberg
Foto: Ellen Margrete Ceeberg

Tirsdag 22.september: Sykkelsjekk på Rustad skole

Syklistforeningen i Ås gjennomfører sykkelsjekk på Rustad skole i dag. Elever på 6. og 7. trinn får hjelp til å sjekke sykkelen sin med luft, justering av gir og bremser, og får med seg en sjekkliste over hva som er bra/ikke bra mht. teknisk tilstand, inkl. reflekser.

 

Fotografi av deler av et sykkelhjul og en stolpe

Stolpejakta

Når du er ute og sykler eller går, kan du også være med i stolpejakta. Stolpejakta går ut på å finne stolper i nærmiljøet som er avmerket på et kart. Stolpene er av tre og er ca 1 meter høye, og det finnes flere kart og områder å velge mellom. Du velger selv hvor mange stolper du ønsker å finne og registrere. Stolpejakta er et gratis tilbud. Hver stolpe som blir registrert gir deltageren et lodd som blir med i trekningen av premier når sesongen er over en gang på senhøsten. 

Mer info om stolpejakta på sykkel i Follo finner du her.

Mer info om stolpejakta i Follo finner du her.

Del dine gode opplevelser

Legg gjerne ut et bilde på Instagram fra turen din, og inspirer andre!

#mittÅs #Åskommune  #mittNMBU #europeiskmobilitetsuke

Mer om mobilitetsuka

Hvert år fra 16. til 22. september deltar mer enn 2000 europeiske byer i en felles kampanje for miljøvennlig transport. 

Årets tema fokuserer på å fremme utslippsfri mobilitet for byer og tettsteder og universell utforming. Det inkluderer kollektivtransport, gåing og sykling, men også deleløsninger, elektriske kjøretøyer og alternative drivstoff. Målet med kampanjen i 2020 er økt bevissthet om bruk av nullutslippsteknologi, som er et viktig virkemiddel for å nå våre klimagassforpliktelser.

Har du spørsmål?

Kontakt: Siri Gilbert Siri.Gilbert@as.kommune.no

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her