icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Logo Ås kommune
Logo Ås kommune
  

Budsjettet for Ås kommune 2013 vedtatt

Forslaget fra AP, Venstre, SP, KrF og Frp fikk flertall i kommunestyret onsdag. Kommunens netto driftsresultat styrkes.

Kommunestyret vedtok å styrke netto driftsresultat (overskudd) med noe over sju millioner kroner, til totalt omlag 18,6 millioner kroner.

Fellesforslaget fra de fem partiene gikk også inn for å styrke satsingen på helse gjennom Samhandlingsreformen, men i en litt mindre grad enn det forslaget til rådmannen gikk inn for.

Kommunestyret vedtok også å styrke satsingen på kultur og ungdom. Det skal opprettes et ungdomsråd med et budsjett for 2013 på 100 000 kroner. Uorganisert ungdom skal får en egen sum penger de kan søke om midler fra, her skal ungdomsrådet ha uttalerett før midlene fordeles.

Bibliotekfilialen på Nordby vurderes flyttet til Vinterbrosenteret. Skolebiblioteket på Nordbytun skal styrkes.

Investeringsbudsjettet skal også styrkes. Det skal settes av fem millioner kroner til ekstraordinært veivedlikehold, blant annet til asfaltering og veivedlikehold av grusveier. Fra 2014 og fram til og med 2016 vedtok man at driftsbudsjettet og investeringsbudsjettene skal styrkes. Styrkingen skal brukes til veivedlikehold, og investering i utskifting av veilys.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her