icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Fotografi av brunsneglen
  

Ås kommune går bort fra utdeling av Nemaslug®

Ås kommune har valgt å gå bort fra å dele ut Nemaslug®, slik det er blitt gjort tidligere år.

Grunnen til dette er at middelet kan ha en negativ økologisk effekt på våre egne sneglearter. Dette kom nylig frem i en publisert artikkel utarbeidet ved NIBIO.

I tillegg har det vært ressurskrevende for kommunen å organisere utdeling av Nemaslug®, som også spiller en rolle i avgjørelsen om å avslutte utdelingen av middelet.

Forskningsresultatene i artikkelen viser at virkningen av Nemaslug® trolig har større negativ effekt på stedegne arter enn på brunskogsnegler. Naturmangfoldloven tilsier ifølge føre-var-prinsippet (§ 9) at vi skal være forsiktige med å gjøre skade der vi ikke har god nok kjennskap til hvor sårbare de artene som kan bli påvirket av et tiltak er. Derfor ønsker ikke Ås kommune å benytte denne bekjempelsesmetoden.

Andre tiltak for å bekjempe skogbrunsneglen

Ås kommune vil oppmuntre til bruk av hagesaksa i bekjemping av brunskogneglen, siden denne måten ikke har noen negativ effekt på våre stedegne sneglearter.

Det er også flere tiltak man kan gjennomføre i sin egen hage for gjøre den mindre attraktiv for brunskogsnegler. Dette kan du lese mer om i den oppdaterte nettsiden for bekjempelse av uønskede sneglearter på Ås kommunes nettsider

Den publiserte artikkelen fra NIBIO kan leses her

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her