icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Dagtilbudet 20 års jubileum
Dagtilbudet 20 års jubileum
  

Dagtilbudet rundet 20 år med stil!

Mange forventningsfulle brukere, gjester og ansatte benket seg for å høre enhetsleder Turid Helen Bugten ønske velkommen til feiringen.

(Se flere bilder nederst i artikkelen.)

- Velkommen til alle sammen!  Så hyggelig at dere tok dere tid til å gjøre litt stas på oss i en travel hverdag, det setter vi stor pris på.

Bugten fortalte at Dagtilbudet ble opprettet i 1993 som et resultat av HVPU reformen med Marit Brantseg som første leder.

- Til tross for innsparinger, budsjettkutt og raslende sabler har vi vært i stadig vekst både når det gjelder antall brukere, stillinger, rom.  Det tar vi som en kompliment, og forståelse for at Dagtilbudet er et viktig sted å ha.

I 2009 flyttet Dagtilbudet ned i dagens fine lokaler, den gang store og romslige, - nå fylt til randen av både brukere og opplevelser.  2008 ble hele tjenesten evaluert og som et resultat av dette ble Dagtilbudet et heldagstilbud for brukere som hadde nytte av det i 2010. I 2010 ble ESTU (Etter skoletid for ungdom) opprettet, i dag med 3 brukere.

- Vår jobb er å se, lytte, tilrettelegge og skape muligheter ut i fra den enkelte brukers behov og tydeliggjorte mål. Tid og tilstedeværelse er en avgjørende faktor.  Man kan ikke forte seg å forstå, eller oppleve. Man kan heller ikke ha tid til alt, noe vi stadig vekk likevel prøver på med varierende resultat.  Da er det godt å kunne minne hverandre på at vi alltid har tid til det viktigste. Som igjen må defineres ut ifra hvordan dagen utvikler seg, understreket Bugten.

Hun fortalte også litt om de ulike rommene på Dagtilbudet.

- Omgivelsene gjør noe med oss, å ha det vakkert og trivelig er viktig for å ha det bra. Vi er stolte over det vi har her.  Alle rommene har sitt eget innhold og hensikt. Alt har en mening og henger sammen med noe annet.

Her finner vi arbeidsrommene hvor brukerne kan lage noe, skape, følge en prosess til ferdig vare som kan selges er fint.  Å være til nytte er godt for brukerne. I hylla ser vi et utvalg av varer, og ellers kan de kjøpes på den etter hvert så etablerte julemessen til Dagtilbudet i begynnelsen av desember.

Bugten fortalte også om Sanserommene:

- Vi trenger alle forskjellige former og grader av stimulering for å få en opplevelse av noe. Sanserommene er ulike arenaer hvor inntrykkene er begrensede slik at vi kan ta oppmerksomheten tilbake.  Sansene formidler det beste i livet.  Flotte bilder, vakker musikk, deilige smaker og berøring av noen vi er glad i.  Sansene er ganske enkelt vårt bindeledd til verden rundt oss og menneskene der.

Og som seg hør og bør ble alle som takkes skal, hedret med gode ord. Brukerne, uten dem hadde ikke personalet vært her!

- Når dagene er gode og livet befinner seg på solsiden, ja, da tror jeg ingen kan levere bredere smil, hjerteligere latter og bedre kommentarer enn dere.  Takk for de gylne øyeblikkene dere skaper, roste Bugten.

Hun roste også alle som har jobbet på Dagtilbudet, og som har lagt igjen litt av hjerte og sjela si.

- Dere er entusiastiske, fleksible, kreative og dyktige medarbeidere som gjør hverdagen hyggelig og fin, - jeg er utrolig stolte av dere!

Det vanket også ros til romslige ledere som er tydelige og kan lytte, og til politikere som har valgt å satse på Dagtilbudet. Positive samarbeidspartnere og støttespillere, kollegaer på voksenopplæringen, boliger for de med funksjonshemning, forvaltningen, fysioterapeuter, teknisk, IT, foreldre og alle andre som bidrar til å gjøre hverdagen god, ble behørig takket.
Og Dagtilbudet ville ikke klart seg uten uunværlige vikarer som stiller opp når det  trengs,  stadig nye og ferske praksiselever, studenter og andre som stiller viktige spørsmål og holder de ansatte på tå hev.

Så var det tid for bildekavalkade med utvalgte bilder fra de siste 20 år. Og ikke minst kaffe og marsipankake.

Det ble en meget hyggelig feiring av Dagtilbudets 20 års jubileum.

Dagtilbudet 20 års jubileum (15).jpg

Dagtilbudet 20 års jubileum (17).jpg

Dagtilbudet 20 års jubileum (39).jpg

Dagtilbudet 20 års jubileum (37).jpg

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her