icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Europan åpning utstilling
Europan åpning utstilling
  

Europan utstillingen trakk mange besøkende

Gratisutstillingen av 60 arkitektforslag i Store sal, Ås kulturhus  var godt besøkt.

I løpet av åpningsdagen og søndag, har det vært rundt 300 besøkende til utstillingen. Mange var imponert over forslagene, og synes det var spennende ideer som arkitektene presenterte. (Fotograf bildet til høyre: Tone Vik.)

Europan er en europeisk arkitektur-og byutviklingskonkurranse for arkitekter, landskapsarkitekter og planleggere under 40 år. Ås er sammen med Asker og Bærum vertskommuner for Europan 12. Temaet for konkurransen er Adaptable City - den tilpassningsdyktige byen.

Fram til 2040 regner man med en økning i innbyggertallet fra 18 000 til 38 000 innbyggere i Ås. Hvordan vil dette påvirke Ås? Med Europan ønsker kommunen å ta et skritt i retning av å bli en universitetsby gjennom utviklingen av et strategisk viktig sentrumskvartal.

Totalt er det innkommet 60 ulike arkitekturforslag fra hele Europa. Forslagene ble stilt ut i Store sal 19. til 23. oktober. Vinneren av konkurransen vil bli offentliggjort i desember 2013. (Fotograf bildet under: Magnus Ohren.)

Europan 2013 panorama utstiling_560x196.jpg

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her