icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Leder av koronasenteret i Ås kommune, Monica Berge_Tukh
Leder av vaksinesenteret i Ås kommune, Monica Berge-Tukh, planlegger for at kommunen vil motta mange vaksiner i sommer. Nå oppfordrer hun deg som er innbygger til å følge opp, og registrere deg i vaksinekø. Foto: Ås kommune/Ellen M. Ceeberg.
  

Får mange vaksiner i sommer

Ås kommune kommer til å vaksinere gjennom hele sommeren.

I forrige uke endret Folkehelseinstituttet (FHI) den nasjonale vaksinestrategien. Fra og med denne uken skal det være 12 uker mellom dose 1 og dose 2. Hensikten er at en større andel av befolkningen kan få første dose raskere.

Du vil få tilbud om dose 2 i samme kommune som du får satt dose 1. Dette gjelder både nå og under ferieavviklingen.

Får mange doser i sommer

Kommunen er varslet om at vi i juni, juli og august vil kunne komme til å motta 2-3 ganger flere vaksinedoser enn vi gjør i dag. Det vil si at mange vil få tilbud om time til vaksinering i denne perioden.

Hvis du ser at dose 2 havner midt i ferien din og det er helt umulig for deg å være i Ås kommune for å ta den, ber vi deg om at du også utsetter dose 1 til etter ferien slik at du kan ta dose 2 til riktig tid.

Intervallet mellom dose 1 og dose 2 er viktig å overholde. Blant annet for å få mulighet til å få vaksinepass, og for å sikre flokkimmunitet.

Registrer deg i vaksinekø

Ønsker du å bli vaksinert?

Nå kan du registrere deg i vaksinekø i Ås kommune.

Registrer deg i vaksinekø

Følg status for vaksinering i Ås kommune

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her