plakat 2012 Kulturskolen fargespill innstikk copy_100x100
  

Fargespill og skogens ro - dobbelforestilling 14. oktober

Som en del av Barnas verdensdager er vi stolte av å presentere Fargespill og Skogens ro søndag kl 1500 i Kulturhuset i Ås.

To konserter i en!

 
 
Kulturskolen, i samarbeid med Kulturhuset, Ungdomshusene, og Bjørnebekk Asylmottaket har gleden av å presentere en konsert med to deler:

"Skogens ro. Lyd møter bilde og skulptur" og "Fargespill".

"Skogens ro"

utgjør første halvdelen av konserten og er et prosjekt som går på tvers mellom bilde-, skulptur og musikk.

Sist vår laget elever fra ”Det skapende menneske” leirgjøker. sammen med Linda Lothe og Mona Grønstad. Hule fugleskulpturer i leire som man kan spille på. Denne høsten skal det lages en komposisjon, eller lydbilde, sammen med Terje Evensen og Morten Gran. En gruppe elever skal også jobbe med med et visuelt bakteppe sammen med Mona Grønstad og Morten Gran. Det visuelle utrykket er forandelig og bygges opp med mange virkemidler.

Her settes det hele sammen til en performance, en scenisk framføring i tilknytning til barnas verdensdager. Elevene som har deltatt, har vært med i en kreativ og leken prosess hvor de sammen med profesjonelle utøvere har skapt det du nå har muligheten til å oppleve. Musikken og bildene vil bringe oss langt inn i skogens mystikk.

Elevene som deltar er i alderen 9 til 19 år og går på Kulturskolens visuelle tilbud; "Det skapende menneske".

"Fargespill"   

 utgjør andre halvdelen av konserten er et prosjekt som er basert på Ole Hamre og Sissel Saues konsept "Fargespill". Mer enn 60 barn og unge fra Åsgard skole, Kroer skole og Bjørnebekk asylmottak bringes sammen for å fremføre en herlig og fargerik blanding av norske og internasjonale folkesanger.

"Barn og unge fra alle verdenshjørner skaper musikalske møter som setter spor, både hos dem som deltar og hos publikum. For "Fargespill" er langt mer enn en forestilling. "Fargespill" er snarere en overbevisning om at vi mennesker kan møtes som likeverdige, selv om vi kommer fra svært forskjellige kulturer. Slik representer prosjektet også en ambisiøs integreringsfilosofi."

Ulrika Bergroth Plur og Helene Bjørneby har brukt mange timer på å dyrke fram flotte sanger, og vevet disse sammen til en fin og profesjonell konsert. Barna blir løftet opp og støttet av et band med profesjonelle musiker fra Ås: Terje Evensen (trommer/eletronikk), Svein Erik Martinesen Ånestad (bass), Daniel Lind (gitar) og Elisabet Olhans (fele).

Når: søndag, 14. Oktober kl. 15:00
Hvor: kinoteateret
Billetter: voksne kr 150,- barn kr 50,-. Bestilles på www.askultuhus.no fra uke 40 eller selges i døren på Kulturhuset fra kl 1200 14/10