icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Oversikt over flomveier i Ås sentrum
Oversikt over flomveier i Ås sentrum
  

Flomveier

Flomveier skapes når overvannsnettet, fordrøyning og infiltrasjonssystemer ikke lenger klarer å ta unna regnvannet. Flomveier følger gjerne lavbrekk i terrenget, veier med opphøyde kanter og andre arealer i vannets fallretning.

Når det skal dimensjoneres for overvannshåndtering må det tas hensyn til flomveier. Det gjelder i eksisterende bebyggelsesområder som får en rehabilitering/ oppgradering og nyutviklede områder. Flomveiene skal opprettholdes, beskyttes og oppgraderes hvis det trengs i forhold til dimensjoneringskriteriene. Det gjelder også områder hvor det ikke eksisterer flomveier, det vil si at nye flomveier må lages i henhold til flomkriteriene.

Ås kommune har laget et 3D kart over drenslinjene i hele Ås kommune. Klikk på lenken under, zoom inn å utforsk den digitale flomverdenen. (Bare 2D kartet fungerer på mobile enheter.)

3D Kartlaget er midlrtidig ute av drift. Vi kommer tilbake med oppdatert og forbedret versjon:)

Drenslinjer 3D

Drenslinjer i 2D

Sistnevnte kart kan for øvrig åpnes ved å scanne QR-koden.

QR-kode for 2D flomveier i Ås kommune

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her