icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Illustrasjonsbilde, folkeavstemning om kommunesammenslåing 2016
Illustrasjonsbilde, folkeavstemning om kommunesammenslåing 2016
  

Folkeavstemning om kommunesammenslåing

Kommunestyret har vedtatt at det skal avholdes folkeavstemning om Ås kommune skal slå seg sammen med andre kommuner til Follo kommune. Valglokalet og den elektroniske stemmegivningen stengte søndag 12. juni til kl. 21. Femtito prosent av de stemmeberettigede hadde da deltatt i avstemningen som startet 30. mai 2016.  

Forhåndsstemmegiving 30. mai - 10. juni

Du kan forhåndsstemme i rådhuset på servicetorget og Norby bibliotek (på Vinterbrosenteret) i perioden 30. mai - 10. juni i ordinær åpningstid.

På servicetorget er det langåpent til klokken 20.00 tirsdag 7. juni, torsdag 9. juni og fredag 10.juni. På Nordby bibliotek er det langåpent til klokken 20.00 tirsdag 7.juni og torsdag 9. juni.

Folkeavstemningen gjennomføres papirbasert og elektronisk. Alle som er folkeregistrert i Ås kommune den datoen manntallet trekkes ut fra folkeregisteret, og som fyller 16 år innen utgangen av 2016, kan stemme (manntallet legges ut til offentlig ettersyn).

Les kommunestyrets vedtak «Kommunereform – Gjennomføring av folkeavstemning» her

Elektronisk stemmegivning 30. mai – 12. juni

Du kan forhåndsstemme elektronisk i perioden 30. mai – 12. juni klokken 21.00. Du kan bruke egen PC, smarttelefon, nettbrett og lignende. Adressen er www.eValg2016.no. For å logge deg på bruker du MinID eller BankID. Får du beskejd om å registrere et mobiltelefonnummer, så må du etter registreringen logge deg helt ut av valgsystemet før du kan avgi stemme.

NB! Har du reservert deg mot digital kommunikasjon med det offentlige, så kan du ikke avgi eletronisk stemme. Da må du benytte papirstemme.

Du kan ombestemme deg og stemme flere ganger elektronisk. Hvis du har stemt både i papir og på nettet, så er det papirstemmen som gjelder og den elektroniske blir slettet.

På valgdagen 12. juni kan du ringe oss på vakttelefon 64 96 20 14 hvis du har problemer med å stemme elektronisk.

Valgdagen 12. juni

Søndag 12. juni kan du stemme på papir eller elektronisk på Ås rådhus og Nordbytun ungdomsskole fra klokken 13.00 – 21.00. Husk legitimasjon!

Les mer om kommunesammenslåing

De fem follokommunene Enebakk, Frogn, Oppegård, Ski og Ås signerte avtale om felles plattform for en mulig ny kommune i Follo 3. mai i år.

Her kan du lese mer om planene og arbeidet for en mulig sammenslåing.

Les om «Felles plattform for ny kommune i Follo» her

Mer praktisk informasjon om forhåndsstemmingen og valgdagen vil bli publisert fortløpende.

Appell fra Ola Nordal om å delta i folkeavstemningen (video)

Appell fra Eskild Gausemel Berge om å delta i folkeavstemningen (video)

Steg for steg - hvordan stemmer du elektronisk (video)

Steg for steg - hvordan stemmer du elektronisk med undertekster på norsk (video)

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her