icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Follo Bilskade - miljøfyrtårn 2
  

Follo Bilskade AS miljøfyrtårn-sertifisert

Den 14. juni overrakte ordfører Ola Nordal den flotte plaketten som viser at Follo Bilskade AS er sertifisert som miljøfyrtårn-bedrift.

Follo Bilskade - miljøfyrtårn 3
Ordfører Ola Nordal (t.v.) overrekker plaketten til daglig leder Rune Nilsen, som viser at Follo Bilskade er sertifisert som Miljøfyrtårn. Pål Fredlund, Kenneth Volden, Sindre Bihaug og Gunnar Bjarnason har alle bidratt i prosessen.

Daglig leder Rune Nilsen er veldig fornøyd med å få beviset på at bedriften har gjennomført og bestått prosessen med miljøsertifisering.

- I prosessen har vi blitt mer bevisste på hva vi kan gjøre for at vår bedrift skal belaste miljøet mindre. Vi må rapportere på blant annet energiforbruk og avfallshåndtering i den årlige miljørapporten, og det gjør at vi blir mer oppmerksomme på hvor vi kan bli bedre.

Follo Bilskade AS driver både med biloppretting, lakkering samt service og reparasjon av bil, og har kunder fra hele Follo. Bedriftsrådgiver Pål Fredlund sier at de hadde det meste på stell, men at de i prosessen med sertifisering har fått bedre struktur og har forbedret rutinene sine. Det gjelder spesielt HMS-arbeidet, der de nå har blitt enda mer bevisste, for eksempel på viktigheten av bruk av verneutstyr.

- Hver og en av de ansatte har blitt mer miljøbevisste og bevisste på egen sikkerhet. Det hjelper ikke med vernutstyr hvis det ikke blir brukt, sier Fredlund.

Et annet krav som måtte innfris i prosessen med sertifisering, var at alle ansatte måtte gjennomføre førstehjelpskurs.

- Dette ble satt pris på av våre medarbeidere. Våre seks ansatte har vært positive til prosessen, selv om det har medført at vi har måttet gå igjennom rutiner og gjøre noen endringer, sier Rune Nilsen.

 

Follo Bilskade 1
Daglig leder i Follo Bilskade AS, Rune Nilsen (t.v) er godt fornøyd med samarbeidet med Ås videregående skole om lærlingordning. En av dem som startet som lærling, og som senere ble ansatt, er Kenneth Volden (t.h.).

Lavere energiforbruk

Bevissthet rundt miljø og innskjerping i rutiner har gitt frukter, blant annet med lavere energiforbruk. Nilsen forteller at selv om det har vært en lang og kald vinter, har energiforbruket til bedriften gått ned. Dette er blant annet et resultat av bedre rutiner på å holde portene til verkstedhallen stengt. – Nå er vi mer bevisste på å ikke fyre for kråka, sier han med et smil.

På spørsmål om hvorfor bedriften ville bli miljøsertifisert, sier Nilsen at kjeden de er en del av, Auto Mester krever at alle medlemmer på sikt skal være miljøsertifisert.

- En annen viktig grunn er at forsikringsbransjen etter hvert vil komme med krav om at verkstedene de har avtaler med skal være miljøsertifisert. Vi foretrekker Miljøfyrtårn, fordi ordningen er godt tilpasset vår bransje. Vi har også fått bistand fra en Miljøfyrtårn-konsulent som vi har vært veldig fornøyde med.

Ønsker å bli enda mer miljøvennlige

Ordføreren får også omvisning i verkstedhallen, der Fredlund og Nilsen forteller at de stadig er på utkikk etter hvordan bedriften kan bli mer miljøvennlig. De vurderer på sikt å skifte drivstoff til lakk-kabinen, som i dag er oljefyrt, til gass, som har renere forbrenning og gir mindre utslipp. Det er en relativt dyr investering, som likevel kan spares inn over tid, siden driften er billigere.

Follo Bilskade - miljøfyrtårn 2
Ordfører Ola Nordal får omvisning i verkstedhallen, der Pål Fredlund (t.h), som har hatt hovedansvar for sertifiseringen, forteller om ENØK-tiltakene.

-Vi har også sjekket pris på å installere varmepumpe i verkstedhallen, men det er foreløpig for dyrt, sier Fredlund.

Ordfører Nordal tipser om at de kan søke Enova om støtte til energisparingstiltak i bedriften, noe både daglig leder og bedriftsrådgiver er interesserte i.

På spørsmål om de råder andre foretak å bli miljøfyrtårn-sertifiserte, er Fredlund og Nilsen samstemte:

- Det har vært noen lange kvelder for å komme i havn, men det er absolutt verdt innsatsen, og vi anbefaler ordningen for andre bedrifter!

Mer om Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er en miljøsertifiseringsordning for små og mellomstore bedrifter, både private og offentlige, og er et norsk, offentlig sertifikat som støttes og anbefales av Miljøverndepartementet. Ås kommune er Miljøfyrtårn-kommune, og oppfordrer små og mellomstore bedrifter til å ta miljøansvar og bli sertifiserte.

Mer om Stiftelsen Miljøfyrtårn på deres nettside.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her