icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Seks ordførere i Follo
Seks ordførere i Follo IVAR OLA OPHEIM
  

Folloordførerne har delte meninger om kommunereformen

Ås og Enebakks ordførere sier klart nei, Frogn og Oppegård, og tildels Skis ordførere er nesten like klare i sine ja, mens Nesoddens ordfører er usikker på om hun skal anbefale en kommunesammenslåing.

På bildet ser vi fra venstre seks ordførere i Follo:Ola Nordal (AP/Ås), Tuva Moflag (AP/Ski), Thomas Sjøvold (H/Oppegård), Nina Sandberg (AP/Nesodden), Øystein Slette (AP/Enebakk) og Odd Haktor Slåke (H/Frogn).

Det ble lagt fram to rapporter som du kan lese her.

Etter en rask presentasjon av de to foreliggende rapportene, gikk man direkte over til å presentere de enkelte ordførernes anbefalinger til sine respektive kommunestyrer.

Ordfører Ola Nordal fikk æren av å åpne med sin anbefaling.

- Vi har hatt mange hyggelige samtaler, og en god prosess. Jeg ser både poisitive og negative argumenter i dagens situasjon. Ås kommune er i dag 19085 innbyggere, og vi er i konstant vekst. Kommunen er velfungerende, og vi har utfordringer som krever nærhet til innbyggerne. Derfor vil jeg takke høflig nei til sammenslåing og en videre prosess. Jeg vil anbefale at vi klarer oss alene, mente Nordal.

Han fikk støtte fra Enebakks ordførerer Øystein Slette.

- Enebakk er en litt anderledes kommune, Flateby føler tilknyting til Romerike, Ytre Enebakk har tilhørigheten rettet mot Follo. Vi har ikke motorvei eller jernbane som binder oss sammen med de andre Follokommunene. Jeg vil også anbefale at vi rendyrker vårt særpreg og fortsetter som egen kommune, avslørte Slette.

Den som var mest for en fortsatt prosess, var ordfører Thomas Sjøvold i Oppegård.

- Vi skylder våre innbyggere en grundig jobb for å finne ut hva som er best i et langsiktig perspektiv. Vi må kartlegge innbyggernes meninger, og jeg vil jobbe for at det forhandles om en intensjonsavtale om kommunesammenslåing. Jeg vil henvende meg til de fem andre kommunene som fortsatt er i prosess, og håper de er interessert i å delta i forhandlinger.

Frongs ordfører Odd Haktor Slåke trakk fram kommunesammenslåingen i 1964, og mente at det nå var på tide å se på kommunestrukturen med et nytt perspektiv.

- Vi er store nok til å klare oss alene, likevel vil vi prøve en tredje gang for å se om vi lykkes med en sammenslåing, understreket Slåke.

Tuva Moflag fra Ski mente at dagens Ski er en bra og flott kommune, som klarer seg alene.

- Jeg er ikke sikker på om det også gjelder i framtiden. Dagens innbyggere bruker tilbud på tvers av kommunegrensene, og i det minste bør enkelte grenser justeres, særlig mot Ås. Vi klarer oss alene, men det beste er å slå seg sammen. Jeg vil anbefale å fortsette forhandlingene, rådet Moflag.

Nesoddens ordfører Nina Sandberg mente administrasjonen hadde gjort en god jobb i prosessen.

- Jeg har ikke tatt noe standpunkt enda, men det er viktig å sikte langt fram og utvikle gode tjenester til innbyggerne. Vi legger alternative ut på høring, og skal gjennomføre en innbyggerundersøkelse, avsluttet Sandberg.

 

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her