icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Ås rådhus
Ås rådhus
  

Forbedring av Syverudveien

Ås kommune har nå gjort tiltak for å forbedre Syverudveien i form av påfylling av masser og bruk av bindemiddel i grusveien.

Syverudveien har lenge vært i dårlig stand og krevd mye vedlikehold. Vi har nå gjort tiltak for å forbedre Syverudveien i form av påfylling av masser og bruk av bindemiddel i grusveien. Bindemiddelet gjør veien mer stabil, og toppdekket gjør veien sterkere og mer holdbar.

Bindemiddelet som er brukt heter Dustex, og er et naturlig og miljøvennlig bindemiddel. Dustex er basert på stoffet lignin. Lignin utvinnes fra grantrær og er det som binder trefibrene i treet sammen.

Toppdekket på en grusvei skal bestå av fine partikler for å gi god friksjon for kjøretøy. Når veien er tørr vil kjøretøyene som bruker veien virvle opp de fine partiklene og mye vil forsvinne fra veien. Dette gir dårlig sikt for trafikanter og krever at kommunen stadig må fylle på med nye fine partikler. De fine partiklene er nå bundet sammen med Dustex, som gjør at veien vil støve mindre og kreve mindre vedlikehold.

Veien har også blitt dybdestabilisert ved å tilføre Dustex 10-20 cm under toppdekket. Dette fører til at veien tåler mer belastning.

Dustex kan feste seg til blant annet kjøretøy. Fester det seg Dustex på kjøretøyet, kan det enkelt fjernes ved å spyle det av med rent vann før det størkner helt. Dustex er ufarlig for mennesker, ikke allergifremkallende, ikke irriterende på hud eller øyne, har ingen negativ påvirkning på vegetasjon, brytes ned i naturen, gir ingen skadelige nedbrytningsprodukter og forårsaker ikke rust.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her