icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Ås rådhus
Ås rådhus
  

Forbedring for Ås kommune i kommunebarometeret

Kommunal rapport lager hvert år en rapport over økonomi, skole, helse og omsorg samt over brukernes tilfredshet med tjenestene kommunene yter.

I år er det nesten ingen kommuner som gjør så stor framgang som Ås, hele 64 prosent av områdene som måles, viser framgang fra i fjor. Dette betyr at om lag to tredeler har vist bedring. Sju sektorer viser framgang, en beholder toppkarakteren fra i fjor, og fem områder har små nedganger i resultatene.

Sektorene «Brukerperspektiv», «Grunnskole» og «Enhetskostnader» har fra 5,1 til 6, som er toppscore, i karakter. Innen områdene «Økonomi», «Saksbehandling» og «Vann og avløp» finner vi gode resultater med 4,8 på de to førstnevnte og 4,9 på den siste sektoren.

Totalt er Ås rangert som nummer 110 av 420 kommuner. Innen fylket er Ås nummer 10 av 22. Innenfor naturlig sammenlignbare kommuner havner Ås som femte beste. I forhold til Statistisk Sentralbyrås referansegruppe er Ås nummer seks.

Ser vi på noen av enkeltresultatene finner vi Ås som nummer 18 blant alle kommuner i landet når man måler brukertilfredsheten. Grunnskoletallene plasserer Ås som nummer 66, og innen økonomi er Ås på 101 plass. Altså godt innenfor den beste fjerdedelen blant kommunene.

Barnevern har hatt en relativt stor framgang, mens pleie og omsorg har en liten framgang. Så det er en bedring fra i fjor, selv om kommunen her ligger i den nedre delen av lista.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her