icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Dame som får koronavaksine
Hvis timen din til andre dose med koronavaksine endres, får du ny time fra oss på SMS. Foto: Pixabay.
  

Fremskynder dose 2

Flere innbyggere i Ås kommune vil få SMS med ny dato for vaksinering med dose 2.

Ås kommune ønsker at flest mulig innbyggere skal få satt dose 2 så raskt som mulig. Kommunen mottar nok vaksiner fremover til at flere kan få sin andre dose raskere, og forkorter derfor fortløpende intervallet mellom dosene for så mange som mulig.

Du får SMS

Hvis timen din blir endret, får du SMS fra oss med nytt tidspunkt. Du skal ikke kontakte kommunen for å få fremskyndet timen din.

Målet er å vaksinere så mange som mulig med dose 2 så raskt det lar seg gjøre. Vi oppfordrer alle til å prioritere vaksinering, og det er kun ved tungtveiende årsaker (som avtale ved sykehus, begravelse og lignende) at det er mulig å endre den tildelte timen.

Pfizer og Moderna

I ukene fremover mottar Ås kommune to vaksinetyper, BioNTech/Pfizer og Moderna. Det vil ikke være mulig å velge hvilken vaksine du får.

Flere nordmenn tilbys vaksine fra legemiddelprodusenten Moderna når de skal ta 2. dose, selv om de fikk vaksine fra BioNTech/Pfizer som første dose. Det å kombinere vaksiner gir like god beskyttelse og medfører ingen større risiko for alvorlige bivirkninger, enn det å få vaksine fra samme produsent.

Det går bra å kombinere vaksiner fra BioNTech/Pfizer og Moderna (informasjon fra Folkehelseinstituttet)

Vaksinering av studenter

Studenter som ennå ikke fått dose 1, må bestille time til vaksinering så raskt som mulig.

  • Er du folkeregistrert i Ås kan du logge inn og bestille time til dose 1 her: https://timebestilling.remin.no/aas
  • Du kan også ringe oss på vaksinetelefonen på telefonnummer 959 39 677 (mandag - torsdag kl. 9-12 og kl.13-15.00, fredag 9-12)

Kommunen mottar 4900 vaksinedoser øremerket dose 2 til studenter i Ås kommune i uke 35.

Vi kommer tilbake med mer praktisk informasjon om hvordan vaksinering med andre dose for studentene skal gjennomføres i Ås kommune.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her