icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Bente Sperlin med sandbøtter
Bente Sperlin med sandbøtter
  

Gratis strøsand levert på døra - se innslaget fra Østlandssendingen!

Tilbudet til eldre og uføre i kommunen er så bra at det ble en reportasje på Østlandsendingen i NRK.

Se innslaget fra Østlandsendingen her.

Enhetsleder for folkehelse og frivililghet, Bente Sperlin, er kjempefornøyd med det nye tilbudet til innbyggerne i Ås kommune.

- Folk kan ringe Servicetorget på telefon 64 96 20 00. Der kan de bestille en bøtte med strøsand, som blir kjør hjem til kunden. Hvis folk vil, bærer vi den inn også! Da kan bøtta stå innenfor døra, og så kan man ha strøsanda klar til å strø utover glattetrappetrinn. Det er dumt å skli på glatte trappetrinn mens man er på vei til å hente strøsand, poengterer Bente.

Hun forteller at dette har vært et samarbeidsprosjekt, som derfor ikke har kostet mye å gjennomføre.

- Vi har kjøpt fem kubikk med sand. Teknisk avdeling hentet den. Arbeidsgruppa til NAV, ved Ivar Olsen, vil fylle bøttene med sand, og stå for utkjøringen. Vi har fått 110 bøtter gratis fra Felleskjøpet på Holstad. Klistremerkene har vi trykket på kommunens hustrykkeri. Der står også telefonnummeret til kommunen, slik at det er enkelt å ringe etter mer, opplyser Bente.

Ikke nok med at kostnadene ved anskaffelse og drift har blitt svært lave, det er også penger å spare på andre områder.

- Dette er et forebyggende tiltak, vi unngår forhåpentligvis mange lårhalsbrudd i vinter. Tenk hvor mye lidelse det forårsaker, foruten hvor mange kroner det koster samfunnet. Nå slipper vi kanskje mye av dette, smiler Bente.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her