icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Logo Ås kommune
Logo Ås kommune
  

Gravingen til fjernvarmen godt i gang

Gravingen til rørgatene til det nye fjernvarmeanlegget har allerede passert Fv 152. I sommer vil sentrum bli sterkt preget.

Ola Rypaas er byggeleder for Statskraft Varme AS (SVAS) som står for utbyggingen av det nye fjernvarmeanlegget ved UMB. Han forteller at gravingen startet ved den eksisterende sentralen ved UMB. Det skal bygges ny fjernvarmesentral inne på området til UMB. Den gamle skal rives.

- I løpet av slutten av mars vil vi komme ned til Storebrand. Vi gjerder inn området der vi til en hver tid graver, og vil prøve å lede trafikken til alternative veier. Ved årskiftet regner vi med at vi har lagt rør fram til Ås ungdomsskole.

Rypaas ber folk være oppmerksom på at det kan bli store problemer med å komme fram i sentrum til sommeren, særlig med bil. Så det kan være smart å se om man trenger bilen i sentrum. Traseen skal krysse under jernbanelinjen ved Ås videregående skole.

- Her skal vi grave to svære grøfter på begge sider av jernbanen. Vi skal bruke hydraulikk for å presse oss en røråpning under jernbanelinjen. SVAS er utbygger, men har en hovedentreprenør som vi samarbeider med, Infratek AS. Denne entreprenører har leid inn Mini Snø og Graveservice, som utfører gravearbeidene, samt Damsveis som sveiser fjernvarmerørene, opplyser Rypaas.

Han legger til at alt blir trykktestet, slik at det ikke oppstår lekkasjer. De har også med seg arkeologer som følger med på om det gjøres funn som må tas hensyn til.

- Dersom vi ikke støter på for mange uventede ting underveis, regner jeg med at vi skal avslutte gravingen innen den planlagte tiden. Dersom noen trenger flere opplysninger, så kan jeg kontaktes på mobiltelefon 957 72 456, avslutter Rypaas.

Se vedlagte kart for hvor rørtraseen skal gå. (Pdf-format)

Se vedlaget snittegning for hvordan rørgaten skal være. (Pdf-format)

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her