2017-10-30 Grunnsteinnedleggelse Rustad skole
IVAR OLA OPHEIM
  

Grunnsteinnedleggelse for nye Rustad skole.

Mandag 30. oktober ble grunnsteinen til nye Rustad skole lagt ned av framtidige elever sammen med ordfører og leder av plan- og byggekomiteen, representanter for byggherren med flere.

For å høytidelig markere at byggingen av skolen er i gang, hører det med å legge ned en grunnstein til bygget. Derfor var ordfører Ola Nordal, leder av plan- og byggekommiteen Bjørn Leivestad mått opp sammen med utvalgte gjester. Og ikke minst fjerdeklassinger som gikk på den gamle skolen. De hadde med seg eet laminert hefte med tegninger og elevtekster som forteller om hvordan det er å gå på skolen i 2017, og hva de gjøre på fritiden. Et eksemplar av Ås Avis var naturligvis også med.

- Det er nesten vanskelig å huske hvordan det så ut i juni da elevene forlot skolen for siste gang. Vein fram til byggestart har vært lang, og det har vært lange diskusjoner om vi skulle bygge en skole for tre paraleller, eller for fire. I mai 2016 fik kvi det endelige vedtaket om å gå for fire paraleller, med plass til 840 elever. Tribuner i flerbrukshallen fant vi ikke penger til, så det blir først og fremst en treningshall for skolen og idretten, fortalte Leivestad.

Han forteller at det samlede arealet på den nye skolen blir på hele 11700 kvaratmeter. Her kan vi legge til at hvis alt hadde vært bygd på en flate, hadde det tilsvart omlag en og en halv fotballbane med internasjonale mål.

- Begge gangene Rustad skole har blitt utbygd, har den vært for liten når den åpnet i forhold til antall elever. Nå håper vi at vi har bygget en skole for fremtiden, og at Rustad skole i uoverskuelig fremtid vil ha plass til alle elevene som sogner til skolen. Og med det gir jeg ordet til ordfører Ola Nordal som skal legge ned grunnsteinen, og slik markere at byggingen er i gang, avsluttet Leivestad.

- I dag skal vi legge ned en grunnstein slik at hvis bygningen om mange år må rives, så kan de se hvordan det var i Ås den dagen skolen ble bygget. Kanskje det blir oldebarna til noen av dere elevene som er her i dag som da finner grunnsteinen, undret ordfører Ola Nordal.

Han fikk hjelp av noen av elevene til å åpne grunnsteinen og legge de kommende historiske dokumentene på plass.

 - Det er noe av det viktigste vi gjør i kommunen, det å bygge gode skolebygg. Dette håper jeg skal bli en god skole for et godt læringsmiljø, avsluttet Nordal.

Etter at papirene høytidelig var på plass, ble grunnsteienen tatt med tilbake til byggherren. Fundamentet den skal ligge i var ikke ferdig i dag. I den litt kjølige høstlufta var det fint å komme inn i varmen og spise kake etterpå. Det satte både små og store pris på.