Beste, friluftsområde, premieutdeling
Beste, friluftsområde, premieutdeling
  

Herumveien, i solnedgang, ble fineste friluftsområde

Med motivet "Solnedgang i Herumveien" gikk Øystein Solberg til topps i kommunens fotokonkurranse om fineste friluftsområde.

Øystein var på vei hjemover en kveld med kona Mish da de ble oppslukt av solnedgangen som farget himmelen. Han fisket fram mobiltelefonen og tok noen bilder. Det skulle vise seg å være en god ide, for nå har lesere av Ås Avis stemt frem hans bilde som det beste i en fotokonkurranse arrangert av Ås kommune.

- Jeg reiser jo forbi det området nesten hver eneste dag, så jeg vet at det er fint. Men, jeg hadde ikke trodd at så mange ville stemme på bildet, sier Øystein til Ås Avis.

Bilde av solnedgangen fikk totalt 28 prosent av de avgitte stemmene.

Populært område

ÅS kommune ønsket å kåre det beste bildet fra et av kommunens friluftsområder. Av de innsendte bidragene ble 10 bilder plukket ut og lagt ut for avstemming på aasavis.no.  Kristin Sand, rådgiver i plan- og utviklingsetaten, forteller at konkurransen ert en del av kommunens bidrag til den nasjonale kampanjen Friluftslivets År.

- Responsen på konkurransen var god og vi fikk inn mange bilder. Området ved Herumveien var et av de mest populære lokasjonene, så det er helt tydelig at det er et populært turområde, sier hun.

Andre populære områder var NMBU-parken, turstien langs Årungen, Vardåsen og Breivoll.

- Vi bor i Ås sentrum så vi har brukt områdene langs Herumveien til friluftsaktiviteter mange ganger. Om vinteren har jeg også prøvd meg på ski der, men det gikk ikke så bra, ler Solberg.

Vant kamera

Torsdag fikk Øystein overrakt premien Ricoh WG-M1, et vanntett kamera som skal tåle litt av hvert, av Ivar Ola Opheim, webredaktør i Ås kommune.

Øystein og Mish planlegger en forsinket bryllupsreise til kystbyen Cancun i Mexico, der kan det vanntette kameraet komme godt med.

- Jeg har lyst til å prøve litt snorkling og dykking, det kan det komme noen spennende undervannsbilder ut av, avslutter Øystein.

Beste friluftsområde premieutdeling 2-2.jpg

Bildet som stakk av med seieren i konkurransen.

Ocaso_800x600.jpg