icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
"Kongens nei" var en av filmene som trakk mange besøkende til Ås kinoteater i 2016. Foto: Hilde Fougner
  

Kinosjefen oppsummerer kinoåret

Det har vært et godt kinoår i Ås kommune. Til nå har Ås kinoteater hatt 10 000 besøkende, og vi teller fortsatt. Martin Øsmundset gir en takk og stemningsrapport fra kinomørket.

Kjære alle venner av og gjester hos Ås kinoteater,

I 2015 satte vi besøksrekord siden gjen-oppstarten i 2012, med 6221 besøkende. Det er med stor glede vi kan melde at i år blir det en formidabel ny rekord, for onsdag 7. desember passerte vi milepælen 10 000 besøkende!

Det føles derfor passende å allerede nå formidle en varm og lodden og inderlig takk til alle dere som besøker oss en eller to eller mange ganger i løpet av året, som prater med oss og gir oss gode tilbakemeldinger vi kan lære av, og som er tålmodige med oss når vi må vise sju trailere i stedet for de vanlige fire når køen er litt lengre enn vår ene billettstasjon klarer å ta unna. Takk også til de kule kidsa vi får high-fives av når de går inn i salen!

Når vi ser tilbake på dette året, er det ikke bare det generelle besøket vi tenker på. Tall er tross alt bare tall (selv om gode tall selvsagt er å foretrekke foran dårlige tall). Nei, vel så mye tenker vi på helt konkrete minner, som for eksempel ritualet til to av våre yngre gjester, som må løpe mellom alle stolradene før de kan forlate kinoen, eller de begeistrede innleggene i gjesteboka til filmfestivalen FREMTIDSFILM (som dessverre ble rammet av den mest solfylte septemberhelga landet har sett i nyere tid). Hyggelig er det også når studentene plukker med seg plakater fra gratisbøtta vår, plakater vi vet havner på veggen i kollektivet.

For ikke å nevne de mange barna som ble så inspirert at de danset halling på vei ut av salen etter visningen av «Med hjertet i dansen», babyene som var atskillig mer interessert i brannslukkingsapparatet enn i filmen da vi satte opp babykino, eller for den saks skyld seniorene som tålmodig ventet på sin visning av «Kongens nei» mens en kinosjef med høy puls fant ut hvilken sikring han måtte flippe for å få av den hersens lykta som sto på bak lerretet. (Det hender vi er litt “skranglete” her, men vi er heldigvis velsignet med et publikum som opererer med takhøyde for sånt.)

Til slutt: Dette har vært et svært lærerikt år for undertegnede, som bare har et drøyt år bak seg som kinoansvarlig. Takk for alle gode samtaler jeg har hatt med dere i år, takk igjen for alle tilbakemeldinger dere gir, og en spesiell takk til dere som er her nesten like ofte som meg! Jeg skal gjøre det jeg kan for at dere som er nåværende og dere som er fremtidige gjester hos Ås kinoteater får et enda bedre kinotilbud i 2017 enn dere har hatt i år. En god venn av meg har alltid som nyttårsforsett at neste år skal bli litt bedre enn det forrige, og det sverger jeg også til.

Før vi ringer inn julen og svinger sigaren for et nytt år, har vi mye å se fram til. Onsdag 14. desember er det premiere på den nye Star Wars-filmen, som ser fantastisk ut og inneholder Darth Vader! I romjula er det fulle kinodager andre, tredje og fjerde juledag med flere sjanser til å få med seg Dyrene i Hakkebakkeskogen, Hundreogettåringen som stakk fra regningen og forsvant og norske Morten Tyldums storslagne science fiction Passengers. Disse tre er obligatorisk romjulspensum!

Husk også årets siste film, Mel Gibsons gripende krigsdrama Hacksaw Ridge, som er valgt av dere i avstemningen til Ås avis.

Ha en god førjulstid! Vi sees i nær fremtid foran dørstokken til sal 1 (for ordens skyld: vår eneste sal). Desemberhilsen fra Martin Øsmundset, kinoansvarlig ved Ås kinoteater

Tips: Følg Ås kinoteater på facebook og/eller motta meldinger om kino til mobil eller nettbrett fra Ås kommunes app, ved å sette kategorien Ås kinoteater som din favoritt.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her