icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Fyrtårnkulturskole bilde av rektor Alexander Krogh Plur mottar diplom
Fyrtårnkulturskole bilde av rektor Alexander Krogh Plur mottar diplom
  

Kulturskolen i Ås utnevnt som fyrtårn

Fem fyrtårnkulturskoler ble utnevnt under Norsk kulturskoleråds landsmøte på torsdag. Ås fikk prisen for «Faglig bredde».

(Bildetekst: Direktør i Norsk kulturskoleråd Inger Anne Westby overrekker fyrtårnprisen til kulturskolerektor Alexander Krohg Plur fra Kulturskolen i Ås under kulturskolerådets landsmøte på Hamar. Foto: Egil Hofsli.)
 
Med utnevnelsene ønsker Norsk kulturskoleråd å trekke fram gode eksempler på kulturskoler som leder an kulturskoleutviklingen i Norge.
 
De fem kulturskolene fikk utnevnelsen på hvert sitt utviklingsområde. Kulturskolen i Ås fikk prisen innenfor området «Faglig bredde». 
 
Utviklingsområdet Faglig bredde:
Kulturskolen i Ås i Akershus. For kulturskolens fokus på kvalitet og faglig bredde i opplæringen innen kunst- og kulturfag.
 
- Det er en ære å få denne anerkjennelsen for det gode arbeidet som har vært gjennomført gjennom mange år ved Kulturskolen i Ås, sier rektor Alexander Krohg Plur i en kommentar,og legger til:
 
- Skolen har hatt tradisjon for å utvikle nye tilbud for å gi tilbud til flere brukergrupper, noe som har vært intensivert de senere årene. En meget høyt kvalifisert lærerstab og gode samarbeidspartnere har bidratt til at Kulturskolen i Ås fremstår som det kulturelle ressurssenteret det gjør i dag.

 

Utnevnelsene ble offentliggjort på Norsk kulturskoleråds landsmøte i Hamar. Med utnevnelsen følger det diplom og 20.000 kroner.

 

Det var fylkes- og regionstyrene i Norsk kulturskoleråds lokalavdelinger som i samarbeid med kulturskolekonsulentene innstilt kandidater. Disse ble så vurdert av en jury bestående av Edvin Eriksen (Norsk kulturskoleråd Møre og Romsdal og Norsk kulturskoleråd Sogn og Fjordane), Torstein Sigel (UKM Norge), Hilde Roald Bern, Siri Singsaas og Stein Erik Hansen (alle fra Norsk kulturskoleråd sentralt).

 

- Både de utnevnte og de øvrige nominerte kulturskolene profilerer seg i sitt lokalsamfunn på en fremragende måte. Deres aktivitet blir lagt merke til nasjonalt, og har hatt stor betydning for utviklingen i kulturskolen, framhever juryleder Stein Erik Hansen.

 

De andre fyrtårnkulturskolene er:


 

Utviklingsområdet Inkludering:

Namsos kulturskole i Nord-Trøndelag. For kulturskolens fokus på et bredt spekter av brukergrupper og nye målgrupper.

 

Utviklingsområdet Samarbeid og samhandling:

Elverum kulturskole i Hedmark. For kulturskolens evne til strukturert samhandling på mange nivå og omgripende virksomhet.

 

Utviklingsområdet Fasiliteter og utstyr:

Gloppen kulturskule i Sogn og Fjordane. For kulturskolens utvikling som lokalt ressurssenter med tilrettelagte lokaler og utstyr.

 

Utviklingsområdet Ny metodikk:

Molde kulturskole i Møre og Romsdal. For kulturskolens evne til å ta i bruk ny metodikk i opplæringen innen kunst- og kulturfag.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her