icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
ordfører Ola Nordal, leder av studenttinget Mariya Khanamiryan og rektor Marit Sundli Tveit
ordfører Ola Nordal, leder av studenttinget Mariya Khanamiryan og rektor Marit Sundli Tveit Kai Tilley
  

Lokker studentene til å bosette seg i Ås

Ordfører Ola Nordal i Ås kommune vil ha studentene til å melde flytting til Ås kommune. Det gir studentene større innflytelse på egen hverdag og et engangstilskudd på 4000 kroner fra kommunen.

(Tekst: Kai Tilley, NMBU. Foto: Bilde av rektor Marit Sundli Tveit: Håkon Sparre, NMBU, bilde av ordfører Ola Nordal, leder av studenttinget Mariya Khanamiryan og rektor Marit Sundli Tveit: Kai Tilley, NMBU)

Onsdag åpnet ordfører Ola Nordal i Ås kommune åpnet flyttekampanjen #bliendelavÅs på NMBU. Sammen med rektor Mari Sundli Tveit og leder av studenttinget, Mariya Khanamiryan, vil han overbevise NMBU-studenten om at det er det er mange fordeler ved å melde flytting til Ås kommune.

– Og når studentene flytter til Ås, fører det også til større økonomiske overføringer fra staten til kommunen, noe alle vil få glede av, sier Ola Nordal. 

Bedre tilbud og påvirkningsmulighet

Som registrert innbygger i Ås kommune får studenten samme rettigheter som alle andre i kommunen. Det innebærer blant annet fastlege og mulighet til å være med på å utvikle kommunen gjennom stemmerett ved lokalvalg. Som en ekstra gulrot for studentene vil kommunen også dekke eventuelt tap av reisestipend, som følge av flytting, og utbetale et engangstilskudd på 4000 kroner. 

Samarbeid i god utvikling

Samarbeidet mellom Ås kommune, NMBU og studentene er i utvikling, noe flyttekampanjen til kommunen er et godt eksempel på. Både kommunen og NMBU ønsker å forsterke samarbeidet ytterligere.

Univer-city

Rektor Mari Sundli Tveit mente Ås og NMBU burde lære av de store universitetsbyene i  Europa.

– Vi vil lage en universitetsby! På engelsk smelter de ordene sammen og de sier Univercity, og det må være vårt mål også her. Vi er Norges svar på Oxford og Cambridge, sa Sundli Tveit. Hun viste til et godt samarbeid med vertskommunen Ås hvor samarbeidet om studenthelse har blitt et forbilde for andre studiesteder i Norge.

Kommunal studentmelding

Sundli Tveit utfordret kommunen på å lag en studentmelding i samarbeid med studentene, noe ordfører Ola Nordal umiddelbart responderte positivt til. Det gir både kommunen og studentene til å løfte fram viktig områder som berører dem begge.

Og Sundli Tveit inviterte også kommunens politikere inn i en formalisert dialog med studentene og NMBU.

– Ved NMBU har vi et toppmøte mellom universitetsledelsen og studentledere. Dette bør utvikles til å omfatte ordfører og formannskap minst en ang i året.

Kjærkomment initiativ

Mariya Khanamiryan, som er leder av Studenttinget ved NMBU satte stor pris på initiativet som kom fra Ås kommune.

– På vegne av studentene ønsker jeg å si hvor fantastisk vi synes dette tiltaket er. Vi ser på dette som det første steget til et tettere samarbeid mellom studentene, SiÅs, NMBU og Ås kommune, sa Mariya Khanamiryan.

Rektor Marit Sundli Tveit

 ordfører Ola Nordal, leder av studenttinget Mariya Khanamiryan og rektor Marit Sundli Tveit

Ordfører Ola Nordal fisket etter studenter som vil melde flytting til Ås kommune. Symbolsk har han Thorvald og Tora på kroken. (Foto: Emil Schmidt, Ås kommune.)

Ordfører Ola Nordal fisker etter studenter

 

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her