icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Nytt sykkelstativ ved Kulturhuset i Ås, foto: Siri Gilbert
  

Markering av Europeisk mobilitetsuke i Ås

Mandag 17. september klokken 16.00 åpner ordfører Ola Nordal nye sykkelstativ og sykkelservice-stasjon i Ås sentrum. Fotgjengere og syklister får en liten gave som takk for at de reiser miljøvennlig.

Markeringen er en del av Ås kommunes deltakelse i Europeisk mobilitetsuke. Mobilitetsuka er en europeisk kampanje, der målet er å synliggjøre hvordan du kan reise mer miljøvennlig samtidig som du dekker transportbehovet ditt.

Åpning av sykkelstativ og påskjønnelser syklister og fotgjengere

I Ås vil kommunen denne uka sette fokus på sykling og gange som transportmiddel i hverdagen. Vi feirer med å åpne de nye sykkel-fasilitetene foran Kulturhuset mandag 17. september klokken 16.00 – 17.00. Ordføreren klipper snoren og holder en liten tale. Syklister og fotgjengere som kommer forbi får ringeklokker, handlenett og andre påskjønnelser (så langt lageret rekker). Du kan også prøve den nye servicestasjonen: Få luft i dekkene, stramme vaiere og gjør små justeringer.

Etablering av nye sykkelstativ og andre tiltak i Ås kommune

Ås kommune har fått støtte fra Klimasats (Miljødirektoratet) til sykkelprosjektet «Ås på 2 hjul», blant annet til innkjøp av sykkelstativ og sykkelservicestasjon. Dette er en del av en større satsing der kommunen også har laget strategi og tiltaksplan for sykling og gange, gjennomfører kampanjer og tellinger av myke trafikanter.

Kommunalteknisk avdeling har foreløpig satt opp sykkelstativ med overbygg sykkelservicestasjonen på parkeringsplassen foran Kulturhuset og vest for jernbaneundergangen. Det blir ført opp flere stativer i Ås sentrum og ved bussholdeplasser i Nordby neste år.

Ås kommune fikk i vår innvilget sin søknad om å bli utvalgt sykkelby Statens vegvesens og Akershus fylkeskommunes sykkelby-ordning. Dette innebærer at vegvesenet og fylket vil bidra faglig og økonomisk i Ås kommunes sykkelsatsing. Kommunen skal i høst få på plass en intensjonsavtale med Statens vegvesen om satsingen. Kommunen samarbeider også med Statens vegvesen som skal sette opp overbygd sykkelparkering ved bussholdeplasser ved Askehaugveien/Nessetveien, Korsegården og Sentralholtet. Statens vegvesen planlegger denne høsten å etablere en elektronisk sykkelteller i Ås sentrum i samarbeid med kommunen.

Om Europeisk mobilitetsuke:

Mobilitetsuka har som mål å synliggjøre hvordan du kan reise mer miljøvennlig samtidig som du dekker transportbehovet ditt. I 2018 er hovedbudskapet at du kan kombinere ulike transportformer for å få en effektiv og miljøvennlig reise.

Hvorfor mobilitetsuka? Bevistgjøring om valg av transportform er svært viktig for å nå målene om mer miljøvennlig transport. Kombinasjonen av gode fysiske tiltak og en holdningsendring rundt reisevalg, kan føre til at den samlede effekten blir stor.

Det er Vegdirektoratet som er sekretariat for mobilitetsuka i Norge, og de siste årene har ca 30-40 norske byer og kommuner deltatt i den europeiske kampanjen.

Se mer her http://www.mobilitetsuken.no/

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her