icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
2017-12-18 Mester Grønn Miljøfyrtårn
2017-12-18 Mester Grønn Miljøfyrtårn
Fra venstre ordfører Ola Nordal, nestleder Anne Hilleborg Gultvedt og daglig leder Charlotte Karlsøen med det synlige beviset for at Mester grønn er sertifisert som Miljøfyrtårn.
2017-12-18 Mester Grønn Miljøfyrtårn
Fra venstre ordfører Ola Nordal, nestleder Anne Hilleborg Gultvedt og daglig leder Charlotte Karlsøen med det synlige beviset for at Mester grønn er sertifisert som Miljøfyrtårn.
  

Mester Grønn Miljøfyrtårnsertifisert

Det er hele Mester Grønnkjeden som er sertifisert, og mandag overrakte ordfører Ola Nordal plaketten til den lokale Mester Grønnbutikken i Ås Kvartal.

Daglig leder Charlotte Karlsøen og nestleder Anne Hilleborg Gultvedt tok godt i mot ordfører Ola Nordal og miljørådgiver Siri Gilbert. De fikk servert en nydelig alkoholfri drikk basert på bringebær og eple,sprudlende og frisk med en rødfarge som passer i førjulstida.

Så var det tid for signering av plaketten og overekkelse til de to lederne.

- Vi er glade for at bedrifter i Ås kommune tar ansvar og ønsker å bli miljøsertifiserte. Det er hele kjeden som er blitt sertifisert, men dere må huske på at kravene stadig skjerpes, så dere må følge med lokalt og forbedre dere hele tiden, understreket Nordal.

Noe av det kjeden har vært opptatt av er avfallshåndteringen med nøye kildesortering, biltransporten skal gå over fra vanlig diesel til miljøvennlig andre generasjons biodiesel. Det vil redusere utslippene med 60 prosent.

- Varene skal helst være kortreiste. Vi kjøper tulipaner fra et veksthus i Hov i Land. Løkene er fra Nederland, men de dyrkes i Norge, forteller Charlotte.

Det er tydelig at de er opptatt av å spare miljøet for unødvendig avfall.

- Før brukte vi engangsplast til å pakke inn blomstervognene våre under transport, nå bruker vi segl som kan brukes om og om igjen. Det sparer miljøet for tredve tonn plastavfall i året. Vi har tipset Miljøfyrtårnet om flere gode ideer til å spare miljøet, forklarer Anne, som er inne på nettet minst en gang i måneden for å sjekke status.

Mester Grønnkjeden mottok i november den sentrale Miljøfyrtårnsertifiseringen. De skriver på sin hjemmeside at de lever av å selge en del naturen, og at de derfor har et stort ansvar for å ta vare å den.

Nå håper Charlotte og Anne at flere forretninger i Ås Kvartal vil la seg inspirere til å bli Miljøfyrtårnsertifisert.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her