icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Barn- og unges kommunestyremøte 2017
  

Miljøvernprisen for 2017 tildelt Solberg skole

To viktige saker ble avgjort i barn- og unges kommunestyre i forrige uke. Her ble 200.000 kroner fordelt mellom skolene, og miljøvernprisen for 2017 tildelt Solberg skole.

Hver år i begynnelsen av desember møtes elevrådsrepresentantene fra alle barne- og ungdomsskolene i Ås til sitt eget kommunestyremøte. Her får de anledning til å stille spørsmål til ordføreren, som leder møtet, og som vanlig var det mange ting angående skolene og lokalmiljøet ordfører Ola Nordal måtte svare på. Du kan lese protokollen fra møtet her.

Etter spørrerunden var det klart for det som normalt skaper mest engasjement og debatt, fordelingen av 200000 kroner til miljøtiltak på skolene. Rådmannens forslag var å gi et grunnbeløp på 12000 kroner til hver skole, og at restbeløpet ble fordelt etter antall elever per skole. I år valgte elvene å legge fram to alternative forslag til avstemning. Et fra Rustad skole, og et fra Brønnerud. Rustads forslag ble vedtatt med ti mot åtte stemmer.(For detaljer se protokollen.)

Eilif Dahls minnepris, også kalt miljøvernprisen, ble opprettet i 1994 til minne om den kjente professoren, ved daværende NLH, Eilif Dahl (1916-1993). Prisen skal gå til personer under 20 år, eller skoleklasser, lag og foreninger som har gjort en spesiell innsats for natur- og miljøvernet i kommunen. Ordfører Ola Nordal har selv hatt Dahl som foreleser da han studerte ved NLH.

I år var Brønnerud skole, som har vunnet prisen to ganger før, en av kandiatene. Rådmannen valgte å instille på Solberg skole og deres innsats med å bygge gapahuk ved skolen og for å rydde i nærmiljøet. Her ble det en enstemmig tilslutning til forslaget fra rådmannen, og onsdag 13. desember mottar representanter for skolen prisen i kommunestyret.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her