icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Siri Hatlen innleder på møtet
Siri Hatlen innleder på møtet
  

Møte om utviklingen av Ås tettsted og Campus Ås

Et nytt veterinærbygg til nærmere 6 milliarder kroner skal stå ferdig i 2019, og blir ett av Norges største byggeprosjekter.
Fredag 18. januar var det møte mellom formannskapet i Ås kommune, Follorådet, representanter for fellesstyret for NVH/UMB og Akershus fylkeskommune for å diskutere utvikling av Campus Ås, potensialet for innovasjon og næringsutvikling og utvikling av Ås som universitetsbygd.

Styreleder Siri Hatlen ønsket velkommen og orienterte om sammenslåingen og det nye universitetet som skal bygges opp. Et nytt veterinærbygg på 60 000 kvadratmeter til nærmere 6 milliarder kroner skal stå ferdig i 2019, og blir ett av Norges største byggeprosjekter.
Det nye universitetets fagområder samles i tre fakulteter*:
  • Fakultet for veterinærmedisin og biovitenskap
  • Fakultet for miljøvitenskap og teknologi
  • Fakultet for samfunnsvitenskap
Ordfører i Ås Johan Alnes var opptatt av Campus Ås som drivkraft til sentrums- og byutvikling i Ås. - Å tiltrekke seg kompetansebedrifter, legger til rette for bedre kollektivtilbud, arealbruk og byutvikling blir viktige temaer i tiden framover, sa Alnes. Han trakk fram at UMB ønsker å sette seg i førersetet for næringsutvikling i regionen.
- Universitetet på Ås er fylkets eneste universitet. Det nye universitetet som nå skal dannes vil legge grunnlaget for en spennende utvikling av Ås som universitetsby, sa fylkesordfører Nils Aage Jegstad. Samarbeid mellom universitetet og videregående skoler er viktig å videreutvikle, også i forhold til etterutdanning av lærere. Fylkeskommunen ønsker videre å bidra til et tett samarbeid mellom forskningsmiljøene og næringsutvikling i regionen, sa Jegstad.

*Norges veterinærhøgskole og Universitetet for miljø- og biovitenskap blir fra 1. januar 2014 slått sammen til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås.
Les mer om NMBU på www.lifesciences.no
 
Fakta om møtet:
Fredag 18. januar var det møte mellom formannskapet i Ås kommune, Follorådet, representanter for fellesstyret for NVH/UMB og Akershus fylkeskommune for å diskutere utvikling av Campus Ås, potensialet for innovasjon og næringsutvikling og utvikling av Ås som universitetsbygd.
For fellesstyret stilte styreleder Siri Hatlen, rektor ved UMB Hans Fredrik Hoen, direktør ved UMB Siri Margrethe Løksa, rektor ved NVH Yngvild Wasteson, administrerende direktør ved NVH Birger Kruse og fellesstyrets sekretariatsleder Knut Moksnes.
Fra formannskapet i Ås deltok ordfører Johan Alnes, varaordfører Marianne Røed, Hege Opedal (SV), Egil Ørbeck (H), Gro Haug (H), Anne Odenmarck (Ap), Morten Lillemo (KrF), Jorunn Nakken (V) og Arne Hillestad (FrP). Fra administrasjonen stilte rådmann Trine Christensen og plan- og utviklingssjef Cornelia Solheim.
Fra Akershus fylkeskommune deltok fylkesordfører Nils Aage Jegstad (H), hovedutvalgsleder Solveig Schytz (V), Rolf Lasse Lund (Ap), samt fylkesrådmann Tron Bamrud og fylkesdirektør Øyvind Michelsen. 
 
 
Siri Hatlen innleder på møtet
Foto: Ås kommune
 
Johan Alnes holder innlegg
Foto: Akershus fylkeskommune
Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her