icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Forhåndsstemming
  

Nå kan du forhåndsstemme i Ås

I år oppfordrer vi flest mulig til å forhåndsstemme. Lokalene åpner tirsdag 10. august og du trenger bare huske én ting.

 Se all informasjon om valget her: Stortings- og sametingsvalget 2021
 
Fra og med tirsdag 10. august til og med fredag 10. september kan du forhåndsstemme ved årets Stortingsvalg og Sametingsvalg.
 
Ås kommune oppfordrer flest mulig til å benytte den anledningen. I år har vi kun én ordinær valgdag i Ås kommune (mandag 13. september). For å unngå trengsel og lange køer håper vi at flest mulig vil benytte anledningen til å forhåndsstemme.
 
Siden årets valg skjer midt under en pandemi, er valget planlagt nøye slik at det skal være trygt å stemme for alle. Hvis flest mulig forhåndsstemmer sprer vi oss utover hele perioden, og unngår å samle store folkemengder. 
 

Digitale valgkort

Det eneste du må ha med for å stemme er gyldig legitimasjon med fullt navn, fødselsdato og bilde.
Det går raskere med registreringen om du også tar med valgkortet, men det er ikke nødvendig for å få stemt. Det som er nytt av året er at de aller fleste kun får valgkortet digitalt fra Valgdirektoratet. Det holder å vise valgkortet frem på mobilen, du trenger ikke printe det ut. 
Det er kun personer som har reservert seg mot elektronisk post i kontakt- og reservasjonsregisteret, og de som ikke har oppdatert eller bekreftet kontaktinformasjonen sin i registeret de siste 18 månedene, som kommer til å få valgkortet tilsendt på papir. Du trenger altså ikke vente på å få valgkortet i posten før du stemmer. 
 

Her kan du stemme: 

I Ås kan du forhåndsstemme på følgende steder.
Ås kulturhus/kinofoajeen
o mandag – fredag kl. 9-14.30
o torsdag kl. 9-19
o lørdag 4. september kl. 10-14
 
Nordby bibliotek/Vinterbrosenteret
o onsdag 25. august, 1. september, 8. september kl. 14-20
o torsdag 26. august, 2. september, 9. september kl. 14-20
 
NMBU/Studentsamfunnet
o fredag 3. september kl. 9-14
o mandag 6. september kl. 9-14
o tirsdag 7. september kl. 9-14
Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her