icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Forhåndsstemming
  

Nå kan du forhåndsstemme i Ås

I år oppfordrer vi flest mulig til å forhåndsstemme. Lokalene åpner tirsdag 10. august og du trenger bare huske én ting.

 Se all informasjon om valget her: Stortings- og sametingsvalget 2021
 
Fra og med tirsdag 10. august til og med fredag 10. september kan du forhåndsstemme ved årets Stortingsvalg og Sametingsvalg.
 
Ås kommune oppfordrer flest mulig til å benytte den anledningen. I år har vi kun én ordinær valgdag i Ås kommune (mandag 13. september). For å unngå trengsel og lange køer håper vi at flest mulig vil benytte anledningen til å forhåndsstemme.
 
Siden årets valg skjer midt under en pandemi, er valget planlagt nøye slik at det skal være trygt å stemme for alle. Hvis flest mulig forhåndsstemmer sprer vi oss utover hele perioden, og unngår å samle store folkemengder. 
 

Digitale valgkort

Det eneste du må ha med for å stemme er gyldig legitimasjon med fullt navn, fødselsdato og bilde.
Det går raskere med registreringen om du også tar med valgkortet, men det er ikke nødvendig for å få stemt. Det som er nytt av året er at de aller fleste kun får valgkortet digitalt fra Valgdirektoratet. Det holder å vise valgkortet frem på mobilen, du trenger ikke printe det ut. 
Det er kun personer som har reservert seg mot elektronisk post i kontakt- og reservasjonsregisteret, og de som ikke har oppdatert eller bekreftet kontaktinformasjonen sin i registeret de siste 18 månedene, som kommer til å få valgkortet tilsendt på papir. Du trenger altså ikke vente på å få valgkortet i posten før du stemmer. 
 

Her kan du stemme: 

I Ås kan du forhåndsstemme på følgende steder.
Ås kulturhus/kinofoajeen
o mandag – fredag kl. 9-14.30
o torsdag kl. 9-19
o lørdag 4. september kl. 10-14
 
Nordby bibliotek/Vinterbrosenteret
o onsdag 25. august, 1. september, 8. september kl. 14-20
o torsdag 26. august, 2. september, 9. september kl. 14-20
 
NMBU/Studentsamfunnet
o fredag 3. september kl. 9-14
o mandag 6. september kl. 9-14
o tirsdag 7. september kl. 9-14