icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Norske Redningshunder 60 år
Norske Redningshunder 60 år
  

Norske Redningshunder jubilerte med kronprisparet på besøk

I anledning 60-årsjubileet var det feiring med oppvisning av redningshunder som viste fram ulike ferdigheter. Kronprisnparet ble blant annet ledsaget av ordfører Ola Nordal og fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland.

Du kan se en bildeserie fra markeringen her.

På tross av delvis vannrett sludd og regn, var det stro stemning da Tamburbakken barnehage tok i mot kronprinsparet utenfor lokalene til Norske Redningshunder (NHR). Etter at de hadde hilst på barna, hilste kronprinsparet på hundeførere og redninghunder.

Vel inne i varmen ble de tatt imot av Knut Skår og Jim Olav Hansen, som tegnet og fortalte om NRHs historie og nåtid. Så bar det ut i skogen hvor mange hundeførere i NRH sto klare til å vise gjestene hvordan en redningshund blir til.

Her sto BA Toril Vik og Sjur Haugen fra FTU klar og gjennomgikk lydighet, apport, felt og rundering.

Tross et realistisk vær for å illustrere hvordan man leter etter savnede, var det rundt 20 pressefolk som dekket begivenheten, alt fra lokalpresse, til NRK, NTB, Se&Hør og til og med kom det hoff-fotografer fra flere land i Europa og tyske ZDF.

Du kan lese mer om NHR her.

Norske Redningshunder 60 år (002).jpg

 

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her