icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Statens vegvesen logo
Statens vegvesen logo
  

Ny gang- og sykkelvei langs fylkesvei 152

Mandag 27. april strarter arbeidet med å bygge gang- og sykkelveeien.

Mandag 27. april starter Statens vegvesen arbeidet med å bygge 1,8 km med gang- og sykkelveg langs fv. 152 fra Fugleveien til Klommestein. I tillegg skal det legges til rette for økt trafikksikkerhet i Trolldalen.

-     Fra Fugleveien til Klommestein skal det skal etableres 1,8 km med gang -og sykkelveg langs fylkesveg 152, som vil gi sammenhengende gang- og sykkelveg mellom Drøbak og Ås. I tillegg skal trafikksikkerheten økes ved å rette ut en skarp sving langs fylkesveg 152 i Trolldalen, sier Glenn Sakshaug, byggeleder i Statens vegvesen.

Sprengningsarbeid

Etter etablering av rigg og rensk av fjell så vil det pågå sprengningsarbeider rett syd for Fugleveien, og i forbindelse med utretting av kurven i Trolldalen. Før hver sprengning starter vil det gå et varselsignal - et langt ”pulserende” signal som varer i ett (1) minutt. Trafikken vil stoppes FØR varselsignalet og åpnes for trafikk så fort vegen er ryddet igjen. Når sprengningen er ferdig varsles dette med ett langt signal.

Fylkesveg 152 skal være åpen i hele anleggsperioden. Det tilstrebes å holde to kjørefelt åpne mens arbeidet pågår. Adkomster til eiendommene opprettholdes i hele perioden.

Midlertidig flytting av bussholdeplass

Bussholdeplassen syd for krysset med Fugleveien vil bli midlertidig flyttet i hele anleggsperioden. Bussholdeplassen flyttes ca. 100 meter nord for krysset med Fugleveien og det etableres gangveger til holdeplassen.

Hele den nye strekningen med gang- og sykkelveg vil få vegbelysning.
- Som et pilotprosjekt skal vi teste en ny type vegbelysning, samt benytte LED-teknologi, sier Sakshaug.

Det er entreprenør Leif Grimsrud AS som skal utføre arbeidet på vegne av Statens vegvesen.

Anleggskostnadene er beregnet til 26 millioner kroner eks. mva. og arbeidet er planlagt ferdigstilt i juni 2016.Illustrasjonskart gang og sykkelvei fv 152.jpg

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her