icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Kommunevåpen, stående, sort tekst uten slagord. PMG-format for bruk på web
  

Redusert åpningstid i SFO og foreldrebetaling/si opp plass

Ås kommune forholder seg til regjeringens vedtak når det gjelder koronasituasjonen. For å følge smitteverntiltakene kreves det stor personaltetthet. For å få til dette er åpningstiden kortet ned, i tråd med regjeringens forskrift.

Smittevernhensyn

Den 20. april kom det nye forskriftsbestemmelser som blant annet beskriver hvilke smitteverntiltak som må til for at SFO skal være smittevernfaglig forsvarlig.  22. april kom det en ytterligere presisering fra regjeringen om at det er mulig å korte ned på åpningstiden dersom smittevernhensyn gjør det nødvendig.

I Ås har vi gjort en grundig kartlegging med mål om å kunne tilby ordner åpningstid for alle og kommet fram til at vi ikke greier å ivareta smittevernhensyn dersom vi ikke korter ned åpningstiden i SFO.

Krever stor personaltetthet

Barna skal deles i faste mindre grupper med faste voksne for å redusere smittefaren. Dette krever stor personaltetthet.  

Det ble derfor oppfordret fra kommunen om at foresatte som har mulighet til det, kunne redusere barnets oppholdstid i SFO. På den måten vil SFOene også lettere kunne ivareta barn av samfunnskritisk personell som kan ha behov for tilbud utover de nye åpningstidene.

Vanlig betaling og moderasjonsordninger gjelder

Denne uken kom beskjeden fra regjeringen om at for de foreldre som mottar tilbud i barnehager og SFO, så gjelder ordinære regler om foreldrebetaling, uavhengig av antall timer tilbudet omfatter.  

Vanlige moderasjonsordninger gjelder som før, og familier i Ås med samlet inntekt under kr 450.000 kan søke om moderasjon i foreldrebetalingen.

Forskrift om oppsigelse av plass er et politisk vedtak

Foreldre som velge å holde barna hjemme fra SFO uten dokumentert helsegrunn, må betale eller si opp plassen.

Forskriften for SFO, som er politisk vedtatt, sier at oppsigelse eller endring av plass for april, mai og juni må skje innen 1. mars. Unntaksvis kan rektor fravike dette.

Dette gjelder imidlertid kun enkeltbarn i en vanlig driftssituasjon. Covid19 pandemien (korona) er en unntakstilstand som gjelder hele landet, og rektor vil derfor ikke ha anledning til å fravike oppsigelsesfristen.

Å endre oppsigelsesfristen krever en endring i forskriften for SFO. Nåværende forskrift ble vedtatt 23.1.2019.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her