icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Trafikkaksjon NMBU
Trafikkaksjon NMBU
  

Se - og bli sett!

Innhyllet i klassisk Åståke ble det delt ut reflekser til passerende i krysset Høgskolevegen-Kirkevegen i dag tidlig.

Allerede fra klokken åtte i dag tidlig hadde ivrige studenter startet utdelingen av refleksbånd til forbipasserende i det travel veikrysset. Aksjonen var en markering for å rette oppmerksomheten mot de utfordringer som de omfatende anleggsarbeidene ved NMBU medfører.

Rektor Mari Sundli Tveit syntes godt i desembertåka med en knalloransje jakke med påskriften "rektor" på ryggen.

- Vi er i gang med å legge om to viktige trafikkårer i området, det krever litt ekstra av oss alle. Flittige studenter har vært i gang med å dele ut reflekser allerede fra klokka åtte i dag tidlig. Vi har ingen studenter, ansatte eller noen andre å miste i trafikken. Dette er et spesielt krevende prosjekt, vi står nå ved en viktig øst-vest-akse gjennom Campus. Her er det mange som krysser veien, og til alle billister vil jeg si: se alle, oppfordret rektor Tveit.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Trafikkaksjon NMBU (8).jpg

(På bildet ser vi blant annet rektor Mari Sundli Tveit t.v, og studenttingsleder ved NMBU Lasse Hjelle t.h. med grønn sekk.)

Studenttingsleder ved NMBU, Lasse Hjelle sa seg enig i rektors oppfrodring, og la til:

- Studenttinget har delt ut mange reflekser i dag. Det er viktig at studentene kan gå trygt til og fra lesesalen hver dag. Vi har også mange internasjonale studenter som ikke er klar over vår trafikkkultur. Vi er vant til å gå på venstre side av veien, bruke refleks og så videre. Dette må de lære! Dette er et langvarig byggeprosjekt, så vi må huske på å gjenta kampanjen.

Trafikkaksjon NMBU (3)-2.jpg

(Hovedverneombud ved NMBU, Lise Thoen, får utdelt refleks fra en av studentene som deltok i aksjonen. I løpet av en time hadde de delt ut omlag 250 refleksbånd.)

Fra entrepenøren Statsbygg ble det påpekt at det er viktig å være synlig, og å få øyekontakt med føreren av anleggsmaskinene når man skal krysse veier og ferdes i området. Respekter skilter og avsperringer, følg skiltingen, var det klare budskapet fra utbyggeren.

Statsbygg fikk ros for sin innsats av Terje Holsen, han koordinerer byggeprosjektene for NMBU.

- Statsbygg er som bikkjene, de flyr rundt på området og skvetter litt her og der. Men bare vi husker på at det er båndtvang, så går det bra, spøkte Holsen, vi har et utmerket samarbeid med Statsbygg!

Trafikkaksjon NMBU (1).jpg

Politioverbejent Kristoffer Haakonsen svarte blant annet på spørsmål om ansvarsfordeling for feil med veilys og oppmerking av gangfelt. Til høyre i bildet, i gul jakke, ser vi Terje Holsen, NMBU. (Feil med veilys på kommunale veier meldes her.)

Trafikkaksjon NMBU (2).jpg

Trafikkaksjon NMBU (4).jpg

Du kan også lese mer her på sidene til NMBU.

 

 

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her